Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra könnyű hájas tészta szilvalekvárral

Extra könnyű hájas tészta szilvalekvárral
Extra könnyű hájas tészta szilvalekvárral
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok! Egyszerű, könnyű hájas tészta házi szilvalekvárral. Fontos, hogy tartsátok be a hajtogatások közötti pihentetési fázisokat. Ha mindent a leírtak szerint készítetek, semmi probléma nem lesz:-) Jó étvágyat!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshájat megszabadítjuk az inaktól, majd húsdarálón ledaráljuk. 10 dkg liszttel jól elkeverjük.
  2. A maradék liszttel eldolgozzuk a sót, a tejfölt, a tojássárgákat, a bort valamint a vizet. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk. Ha keménynek tűnne, tejföllel lazítsuk fel.
  3. A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a sertésháj felét. A tésztát egyik oldalról a közepére hajtjuk, a másik felét pedig erre hajtjuk rá. Újra elnyújtjuk, majd rátesszük a háj másik felét is. A hajtogatást a fentiek szerint megismételjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Húsz perc pihenés után újra elnyújtjuk, újra meghajtogatjuk, majd újabb 20 perc hűtőbeli pihentetés következik.
  4. Ha letelt az idő, a tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Először vízszintesen vágjuk fel 5-6 cm nagyságú csíkokra, majd függőlegesen is: 50-60 kis négyzet alakú tésztalapocskát kapunk.
  5. A tészták közepébe egy-egy teáskanál szilvalekvárt kanalazunk, majd a széleit jól lenyomkodva összehajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kis hájasokat, a megmaradt 3 tojásfehérjét kissé felhabosítjuk, majd megkenjük őket.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után még melegen porcukorba forgatjuk őket. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 017
elküldve: 4
receptkönyvben: 51
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dzsozibakery

Mióta szakács: 2014.09.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás táska, leveles szilvás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szmara
Szmara Sat, 2016-04-09 20:30

Ez a sütemény nem csak "guszta" de isteni finom is!! Nem bántam meg, hogy életem első hájas sütijéhez ezt a receptet választottam! Köszönöm szépen ezt a remek receptet!!!! Mindenkinek merem ajánlani.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2014-10-11 19:10

Nagyon "guszta" a sütid! Szerintem egy lekvárral töltött hájas az egyik legfinomabb apró-süti a világon!! El fogom készíteni!

1028
finomliszt 60 dkg
sertésháj 50 dkg
tejföl 2 ek
1 kávéskanál
félszáraz fehérbor 1 dl
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
víz 1 dl
porcukor 20 dkg
szilvalekvár 50 dkg