Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei álom szelet

Velencei álom szelet
Velencei álom szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A youtube-on találtam ezt a receptet. Amikor a videót megnéztem, egyszerre beleszerettem a sütibe. Elég sok idő telt bele, hogy elkészüljön a velencei álom, álmaim sütije. Nagyon finom, könnyű krémje van. Hasonló a fagyihoz. Ajánlom elkészítésre.

hozzávalók / 6 adag

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így járunk el.
  2. Krém készítése: A vaníliás pudingporokat a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
  3. A narancsokat cikkekre szedjük, a hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatint beáztatjuk, 1 ek tejszínnel kikeverjük. A kihűlt pudingot kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utoljára keverjük hozzá a csokiforgácsot.
  6. Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
  7. A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedőlapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével, majd rá a krém és a 2. sárga lap. Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
  8. Ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 34 541
elküldve: 18
receptkönyvben: 388
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes-narancsos piskóta, kétszínű piskóta narancsos vaníliakrémmel és tejszínnel, tejszínes-krémes piskóta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicamica1
cicamica1 Fri, 2015-03-20 14:57

Szia Edit! Köszi, hogy feltöltötted a receptet, tuti hogy elkészítem! :)

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-03-20 18:27

Kedves Cicamica1!
Már lassan két éve,hogy itt van az oldalon.
Örülök,hogy megtaláltad.
Nagyon finom süti.
Várom a véleményedet.
Szép napot kívánok:Edit.

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Sat, 2015-02-21 22:33

Kedves Edit! Tetszenek a receptjeid,hasonló az ízvilágunk. Ezt a sütidet ma ajándékba vittem tortaként .Annyit változtattam rajta,hogy 3-3 tojással készítettem a piskótákat,hogy magasabb legyen. Nem maradt belőle csak 2 szelet!!:) Mindenkinek nagyon ízlett !!!Köszönjük szépen!

Liza0801
Liza / Liza0801 Thu, 2013-11-21 23:22

Kedvenc fagyim a Velencei álom, ezért örültem a receptednek, mikor rátaláltam. Elkészítettem és nagy nagy sikere volt, így a sütemény is a kedvencek közé került.
Nem csak isteni finom, hanem csodásan is néz ki! Háromszögekre, kisebb tortaszeletkékre szeleteltem fel.

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2013-11-22 11:01

Kedves Liza0801!
Örülök a sikerednek.
Karácsonyra én is megsütöm.
Üdvözöllek:Edit.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2013-11-19 20:00

Még régebben elmentettem, annyira tetszik, csak mostanában semmire sincs időm... Örülök, h megint észrevettem :D szinte kiabál h süssem meg VÉGRE!

evacili
evacili Thu, 2013-11-14 23:35

Szia Edit! Nagyon szeretem a velencei álom fagyit, így ezt is megcsinálnám.Hány centis tortaformában süthető ez az adag és sárga,vagy őszibarackbefőtt kell hozzá?
Üdv: Cili

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2013-11-15 00:54

Kedves Cili!
Őszibarackbefőttet tettem a sütibe.
20×30 cm-es tepsiben készült.
Ha tortát szeretnél sütni,az összetevőket növelni kell.
Egy kedves ismerősöm sorozatban gyártja a Velencei álom tortát.
Beütöd a Google keresőbe és ott nagyon sokat találsz.
7 tojásod sárga és 3 tojásos kakaós piskótával készíti a tortát,1 liter tejjel a krémet.
http://csokolade.network.hu/kepek/jucus_tortai/velencei_alom_torta-002.Itt körül nézhetsz.
Jó sütést kívánok.
Üdv:Edit.

evacili
evacili Fri, 2013-11-15 01:07

Kedves Edit! Köszönöm a gyors választ, keresgélek.Bár ha a Te receptedet megduplázom 26-os tortaformában szerintem jó lesz. Üdv: Cili

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2013-10-28 21:26

Kedves Yram !
Örülök,hogy nem csalódtál és ízlett Nektek is.
Köszönöm a véleményed.
Üdv:Edit.

Yram
Yram / Yram Mon, 2013-10-28 17:50

Hétvégén mi is elkészítettük ezt a sütit, ami azóta mondhatjuk bekerült a repertoárba. Nagyon finom mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
Köszi a receptet! :D

CsuZsó
CsuZsó / CsuZsó Sat, 2013-09-21 19:18

Én torta formájában csináltam meg, nagyon finom lett, mindenkinek ízlett. Köszönöm a receptet! :) :)

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2013-10-28 21:25

Nagyon szívesen kedves CsuZsó.
Én a receptet a YouTube-n találtam videón torta formában és sütiként sütöttem meg.
Nagyon finom.
Üdv:Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 20:21

Ilyen nevű fagyit már ettem a Balatonnál, és az nagyon finom volt a látványossága mellett, remélem, hogy ez a csodás süti is fincsi lesz, köszönöm. :)

604
tojás 4 db
porcukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 2 késhegynyi
tojás 2 db
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
cukor 5 ek
narancs 3 db
barackbefőtt 20 dkg
narancslé 1 dl
zselatinfix 1 csomag
csokoládéforgács 5 dkg
növényi habtejszín 2 dl
narancslé 0.5 dl
növényi habtejszín 2 dl
narancs 1 közepes db
csokoládéforgács 1 ek