r
Nosalty Logó

Barackos joghurttorta Szabcsycake konyhájából

Szabcsycake
Barackos joghurttorta Szabcsycake konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

321
Kalória
8.1g
Fehérje
36.9g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
73.7g
Víz
146.9g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 3203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk sárgájára és fehérjére.
  2. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig 6 ek (nem púpozott) cukorral felverjük kifehéredésig.
  3. Egy kis tálba kimérjük a 6 ek (púpozott) lisztet, 1 csomag sütőport és egy késhegynyi szódaport. Elkezdjük összekeverni a szilárd és folyós hozzávalókat.
  4. A sárgájás masszához teszünk egy kis kemény fehérjét, majd egy nagy szita segítségével hozzárakunk 2 ek lisztes keveréket. Addig csináljuk, míg teljesen összekeverjük az összes hozzávalót.
  5. Egy kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában (lehet tepsiben is) 180°-on 30 percig sütjük (sütőtől függ).
  6. Miután megsült, hagyjuk a formában, majd mikor már csak langyos, szépen kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A 3 pohár barackjoghurtot (jogobella light joghurtot használtam) egy nagy tálba öntjük.
  2. Az 1 dl tejben felforraljuk a 1.5 ek zselatint (horváth rozisat használtam, mást is lehet), kicsit hagyjuk kihűlni, addig felverünk 2 dl habtejszínt 2.5 ek porcukorral.
  3. 1 konzerv barackot összevágunk, beleöntjük a joghurtba, majd a zselatinos tejet hozzáöntjük a joghurtos masszához, és beleforgatjuk a tejszínt.
  4. A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral, és rárakjuk a tortakarikát.
  5. Ráöntjük a barackos-joghurtos masszát, majd erre a második tésztalapot.
  6. Berakjuk a hűtőbe, mialatt felverjük a maradék 1.5 dl habtejszínt, ezt szépen rákenjük, és baracklekvárral, fehércsoki-forgáccsal díszítjük. 2-3 órát állni hagyjuk. Jó sütizést kívánok hozzá :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Megmaradt pár pohár joghurt, aminek épp lejárt a szavatossága, de még nem romlott meg, úgyhogy gondoltam, gyorsan összeütök belőle valami finomat.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek