r
Nosalty Logó

Epres-babapiskótás túrótorta

nyultanti
Epres-babapiskótás túrótorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

305
Kalória
8g
Fehérje
34.9g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
103.5g
Víz
44.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
26g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.9 g
  • Cink
    782 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    602 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    349.3 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1034.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. Egy 20-22 cm-es tortaforma oldalát és alját kirakjuk a félbevágott babapiskótákkal. Könnyebb dolgunk lesz a kiemelésnél, ha sütőpapírral kibéleljük előtte a formát.
  2. A túrót kikeverjük a cukorral, a citrom héjával (lehetőleg bio citromot használjunk) és levével.
  3. A jól lehűtött tejszínhabot habbá verjük. (Akár a mélyhűtőbe is betehetjük egy rövid időre, hogy igazán hideg legyen, így könnyedén verhetünk belőle habot.) Belekeverjük a töltelékbe, majd hozzáadunk 10 dkg darabolt barackot és 20 dkg epret.
  4. A hideg vízhez adjuk a zselatint, majd miután megduzzadt, forróra melegítjük, és a krémhez adjuk.
  5. A tölteléket beleöntjük a piskótával bélelt formába, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
  6. A maradék gyümölcsökkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 20-22

Húsvétra kerestem valami látványos, gyorsan elkészíthető finomságot, és az egyik gasztronómiai újságban bukkantam rá erre a tortára, ez lett a befutó. Nem is bántam meg, tényleg gyorsan elkészült, sütni sem kellett, és nagyon-nagyon finom volt. Na persze, az eper és a túró klasszikusan pazar párost alkotnak!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...