Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótás gyümölcstorta

Piskótás gyümölcstorta
Piskótás gyümölcstorta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiamnak ez a torta volt a kedvence, amikor kicsi volt. Azóta eltelt több mint 30 év, azóta is sütöm neki ezt az egyszerű kis gyümölcstortát, mert a mai napig ragaszkodik ehhez a változathoz.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Kezdő háziasszonyoknak és gyakorló anyukáknak szeretettel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból kikavarjuk a tésztát, belecsorgatjuk az olvasztott margarint.
  2. Kizsírozunk, lisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
  3. Elkészítjük a pudingot. Mikor kihűlt, a szintén kihűlt piskóta alapra kenjük.
  4. Megrakjuk ízlés szerint tetszőleges gyümölcscsel.
  5. A befőtt levét (vagy szörpöt higítva) a zselatinnal állandó keverés mellett éppen felforraljuk.
  6. Mikor kihűlt (még nem sűrű), rákanalazzuk a torta tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29cm átmérő cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 578
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fézsike

Mióta szakács: 2011.12.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta egyszerűen, gyümölcstorta piskótából, gyümölcsös torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
tojás 4 db
cukor 18 dkg
finomliszt 14 dkg
margarin 10 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
tej 5 dl
barackbefőtt 20 dkg
gyümölcskonzervlé 2 dl
zselatin 4 ek