r
Nosalty Logó

Különleges diós császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vlz B
Különleges diós császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 4768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát előző nap egy pohárban beáztatjuk a diólikőrbe, s egy napot hagyjuk benne.
  2. Ledaráljuk a diót.
  3. A tojásokat felütjük, s a sárgáját egy nagyobb edénybe tesszük, amibe majd kerül a liszt és a dara, a fehérjét egy kisebb edénybe, amiben majd habbá verjük
  4. A tojássárgájával elkeverjük a vaníliás cukort, majd hozzáadjuk a tejet, búzadarát, lisztet és a darált diót. Csomómentesre keverjük, majd a hűtőbe tesszük min. 5-6 órára, de az is jó, ha ezt előző nap a mazsola beáztatásakor végezzük el. A palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapunk.
  5. A tojásfehérje is mehet a hűtőbe.
  6. Másnap a porcukorral felverjük a tojásfehérjét, és a lecsöpögtetett mazsolával együtt óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
  7. Az egész masszát egy méretes serpenyőben elkezdjük sütni, óvatosan forgatva, majd amint kezd összeállni a tészta egy tepsiben betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  8. A sütőben még 15-20 percet sül, időnként kivesszük, s fakanállal áttörjük, morzsoljuk.
  9. A dió miatt kissé barnás kész tésztát kell kapnunk.
  10. Ízlés szerint befőttel vagy lekvárral tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 234
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 25.

Ajánló

Nagyon jól passzol mellé a diólikőr.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősi sváb recept, nem túl sűrűn találkozni vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek