Viva Mexikó!

Cinco de mayo, vagyis május 5-e nagyon fontos ünnep Mexikóban. Nekünk pedig jó alkalom egy finom kis mexikói vacsira. 15 ötlet, amit így is úgy is ki kéne próbálnod!

1862. május 5-én a mexikói hadsereg a pueblai csatában megverte a franciákat. Tekintettel a két csapat erőviszonyaira, ez nem volt kis teljesítmény. Ez a nap, vagyis a cinco de mayo azóta is a mexikói büszkeség egyik napja, sőt, még Amerikában is szívesen megemlékeznek róla, akkoriban ugyanis nem kicsit aggódtak azon, hogy a franciák erős bázist építenek ki tőlük délre, Mexikó területén. Az ünnepet azóta is tartják Mexikóban és az Államokban is, de más országok is szívesen megülik, hiszen a jó hangulat és a mexikói ízek kötelezőek minden cinco de mayo-hoz köthető rendezvényen. Ha amúgy is kedvelitek Mexikó ellenállhatatlan ízeit, ez a tökéletes nap, hogy ez legyen a vacsora!

  1. 1.

    Enchilada verde

  2. 2.

    Pokoli guacamole Mercedestől

  3. 3.

    Quesadillas

  4. 4.

    Fekete mole

  5. 5.

    Nachos grande

  6. 6.

    Sajtos-majonézes főtt kukorica

  7. 7.

    Csirkés taco

  8. 8.

    Füstös kukorica salsa

  9. 9.

    Lazacos-mangós ceviche

  10. 10.

    Hibiszkuszvíz

  11. 11.

    Tonhalas taco

  12. 12.

    Csirke fajita 2.

  13. 13.

    Csirkés quesadilla Audrey-tól

  14. 14.

    Burrito

  15. 15.

    Chile con queso

  16. 16.

    Darált marhahúsos tortilla

  17. 17.

    Csirkés fokhagymás fajitas

  18. 18.

    Gyors mexikói csirkeleves

  19. 19.

    Tejes kukoricaleves

  20. 20.

    Igazi chili con carne (Chilis bab 3.)

  21. 21.

    Tex-mex szendvics fetás salátával

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek