Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas taco

Tonhalas taco
Tonhalas taco
30 perc / előkészület: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai utunk során egy étterem bárpultjánál rendeltük ezt az étvágygerjesztő taco-csodát. Ők előregyártott, eredeti taco-val, praktikus tartón tálalták a tonhalas zöldeket. Én itthon nem kaptam ehhez hasonlót, így sajtkeksszel oldottam meg a dolgot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédet vagy vacsorát megelőző, étvágygerjesztő falatkák, melyekkel elbűvölhetjük a családot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajt szeletkékből sajtkekszet sütünk. Serpenyőben magas hőfokon mindkét oldalukat barnára sütjük, és ameddig még melegek, egy mélytányér szélére hajtogatjuk őket, hogy csónak formájúra hűljenek ki.
  2. A tonhal kockákat és az aprított zöldségeket olívaolajjal, szezámmaggal, fűszerekkel és a lime levével salátaszerűen összeforgatjuk.
  3. Tányéronként két-két sajthajócskát töltünk meg a tonhalas zöldséggel, majd majonéz cseppekkel, frissen őrölt borssal és chili csíkokkal díszítjük őket. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 362
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
296 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Ahi Tuna Taco, halsaláta sajtkekszben, sajtos falatkák tonhallal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2013-10-05 18:55

Szia Netty!
Edami vagy akár trappista sajtból vágok szeleteket (szeletelt sajt is jó, de nem a papírvékony fajta és nem a melegszendvicsbe készített zsíros őrület, az csak szétfolyik). Felhevített palacsintasütőben megpirítom először az egyik oldalukat, majd óvatosan lapos, egyenes végű fakanállal megforgatom őket és a másik felüket is megpirítom. Ez tényleg csak két perc. Ahogy kivettem a sütőből, még hajlékony állapotban, ráhelyezem őket egy mélytányér, mély tál szélére, úgy hogy pont a felénél hajoljon meg a sajt. Egy-két perc és megkeményedik, ekkor le lehet venni és megtölteni.
Üdv, Gréti

safarnetty
safarnetty Sat, 2013-10-05 17:50

Üdv!
Nagyon jól hangzik! De a sajtkekszet hogy készíted pontosan?

229
tonhal 20 dkg
salátakeverék 10 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
póréhagyma 1 db
koriander 0.5 csokor
chili 1 db
limelé 1 lime-ból nyert
szezámmag 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 1 ek
sajt 10 dkg