Top 23+1 gyümölcslekvár és dzsem

Sok-sok gyümölcs érik az egész nyár folyamán. A most kapható fajtákhoz hoztunk recepteket. Próbáljátok ki idény fűszerekkel is őket, friss a bazsalikom, zsálya és menta!

Nyári alma, cseresznye, egres, eper, fekete és piros ribizli, málna, meggy, rebarbara, a szezon szupersztárjai. De nem csak most élvezheted csodás ízüket! Ha elteszed, üvegbe zárod a gyümölcsöket, akkor később is ízlelgetheted őket, amikor a piacon már nem kaphatóak. Élj a jelenben, de gondolj a jövőre is! Befőtt, szörp, lekvár és dzsem, mindegyikük nagyszerű házi készítésben. Most a két utóbbira hoztunk recepteket, válogass kedvedre!

  1. 1.

    Eperlekvár

  2. 2.

    Egyszerű eperdzsem Andi konyhájából

  3. 3.

    Szirupos-darabos eperlekvár

  4. 4.

    Ötperces chiamagos eperlekvár

  5. 5.

    Mentás-citromfüves eperlekvár

  6. 6.

    Rebarbarás eperlekvár gyömbérrel

  7. 7.

    Vaníliás eper-narancs lekvár

  8. 8.

    Cseresznye-banánlekvár

  9. 9.

    Levendulás cseresznyedzsem

  10. 10.

    Cseresznye-rebarbaradzsem

  11. 11.

    Csokis meggylekvár

  12. 12.

    Málnalekvár koszider konyhájából

  13. 13.

    Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából

  14. 14.

    Bodzás fehércsokis málnalekvár

  15. 15.

    Almás bodzalekvár Gizitől

  16. 16.

    Citrom és narancs íz almából

  17. 17.

    Patyolatökös-almás lekvár

  18. 18.

    Tárkonyos ribiszkedzsem

  19. 19.

    Vegyes gyümölcslekvár

  20. 20.

    Ribizlis málnalekvár

  21. 21.

    Mentás málnadzsem

  22. 22.

    Szamócalekvár fűszeresen

  23. 23.

    Ribizlidzsem természetes zselésítővel

  24. 24.

    Bodzavirág dzsem

Még több lekvár és dzsem receptet itt találsz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek