Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás cseresznyedzsem

Levendulás cseresznyedzsem
Levendulás cseresznyedzsem
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősömtől kaptam egy nagy csokor levendulát. Gondoltam, kipróbálom párosítani cseresznyével. Az eredmény mennyei lett. Finom, fekete édes cseresznyéből, amihez alig kellett cukor. Sajnos kevés cseresznyém volt itthon, így csak ez a kis üveg lett belőle, de jövőre biztosan teszek el újra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levendula kedvelőknek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, kimagozott cseresznyét lábasba tesszük. Kicsit átnyomkodjuk, hogy legyen egy kis leve.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Felfőzzük, 10 percig forraljuk.
  3. Hozzáadjuk az ágakról lemorzsolt levendula virágokat.
  4. Tűzről levéve, hozzáadjuk a dzsemfixet. Majd még egyszer felforraljuk.
  5. Üvegekbe merjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 635
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyedzsem, cseresznyedzsem levendulásan, levendulás gyümölcsdzsem

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
cseresznye 60 dkg
barna cukor 15 dkg
dzsemfix 0.5 csomag
levendula 2 db
citromlé 0.5 citromból nyert