Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznye-rebarbaradzsem

Cseresznye-rebarbaradzsem
Cseresznye-rebarbaradzsem
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cseresznye túl édes, a rebarbara nagyon savanyú külön lekvárnak. A kettő párosítása ideális. Az egyszerűség kedvéért főzhetjük együtt a cseresznyét és rebarbarát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előkészített, kimagolt cseresznyét főni tesszük (15 perc).
  2. Amikor annyira megpuhult, hogy turmixolni lehet, leszűrjük a levét.
  3. Ebben a lében megfőzzük a lehámozott, megmosott és kockára vágott rebarbarát (10 perc).
  4. Leszűrjük, és a cseresznyéhez adjuk. Ha hűlt egy keveset a cseresznye meg a rebarbara, turmixoljuk, nem baj, ha maradnak benne cseresznye darabok, lehet passzírozni is, ki hogyan szereti.
  5. A cseresznye-rebarbaralevet lehűtjük, majd a cukorral elkavart dzsemfixre öntjük, simára kavarjuk, és az újonnan felforralt gyümölcshöz adjuk.
  6. Még 5 percet főzzük, és az előkészített üvegekbe öntjük. Nem zárjuk le azonnal, hogy a tetején bőr képződjön. Az sem baj, ha egészen kihűtjük lezárás előtt. Nem kell dunsztba tenni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás gyümölcsdzsem, rebarbarás cseresznyelekvár, rebarbara-cseresznye dzsem

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
cseresznye 2 kg
rebarbara 0.5 kg
cukor 8 ek
dzsemfix 2 csomag