Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlidzsem természetes zselésítővel

Ribizlidzsem természetes zselésítővel
Ribizlidzsem természetes zselésítővel
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan zselésítő-fixáló anyagot kerestem, amely nem tartalmaz citromsavat, szorbinsavat, tartósítószereket meg mindenféle borzalmakat, mint a most divatos DZSEMFIXEK. Keresgéltem kutattam, rátaláltam a STABARK nevű zselésítőre, amely csak növényi eredetű összetevőkből áll. Bioboltban leltem rá, ennek ellenére olcsóbb!

Nagyon egyszerűen lehet vele finom, zselés állagú dzsemet készíteni úgy, hogy a gyümölcsszemek egyben maradnak, és így hihetelenül finom lesz! Az állaga könnyed, egynemű, pont mint a bezselésedett gyümölcsé, ráadásul tényleg pár perc alatt kész vele a dzsem!

Szívből ajánlom kipróbálásra mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom sütemények tetejére, joghurtba, húsok mellé, és túróval készült desszertekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizliszemeket egy kicsi lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  2. A cukrot és a starbak zselésítő anyagot összekeverjük, és mikor  forrni kezd a ribizli, gyorsan hozzáadjuk a keveréket a citomhéjjal együtt.
  3. Még 1 percig lassú tűzön főzzük.
  4. Az üvegeket színültig megtöltjük a dzsemmel, fejjel lefelé fordítjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 438
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlidzsem szupergyors, ribizlilekvár, ribizlizselé, dzsemfix nélküli ribizlilekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

79
piros ribizli 140 g
cukor 60 g
zselatin 2 g
citromhéj 1 tk