Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznye-banánlekvár

Cseresznye-banánlekvár
Cseresznye-banánlekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régen férjem szüleinél ittam cseresznyés-banános teát. Alapvetően a cseresznyét csak magában, frissen szeretem eszegetni, de ez a teakeverék nagyon-nagyon ízlett. Egyből el is gondolkodtam azon, hogy miben lehetne még ezt a két gyümölcsöt párosítani... evidens, hogy lekvárban, nem? :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk a banánokkal.
  2. Egy nagy lábasba öntjük a gyümölcspépet, hozzáadjuk a cukrokat és a vanília kikapart magjait, majd feltesszük főni.
  3. Forrástól számított 15 percig még folyamatosan kevergetve rotyogtatjuk. Ez idő alatt szépen be fog sűrűsödni.
  4. Ha kész, előkészített (fertőtlenített) üvegekbe töltjük, majd dunsztba tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 628
elküldve: 8
receptkönyvben: 364
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliás cseresznyelekvár, banános cseresznyelekvár, vaníliás-banános cseresznyelekvár

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-02 21:37

Nagyon érdekes párosítás! Megkóstolnám, úgyhogy lehet, készítek is valamennyit. :)
Üdv: Fahéj

142
cseresznye 1 kg
banán 2 db
vaníliás cukor 2 ek
cukor 8 ek
vanília 1 db