Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás málnadzsem

Mentás málnadzsem
Mentás málnadzsem
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eperszezon után végre megérkezett a málnaszezon, így folytatom a kísérletezgetést lekvárok terén. A jól bevált mentát most a málnával "házasítottam", és ismét nem csalódtam. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát megmossuk, botmixerrel pürésítjük, és apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Így egy kicsit kevesebb lesz a mennyiség, de szerintem finomabb, ha nincs benne annyi mag, és a zselés állagot is könnyebb így elérni.
  2. Egy nagy edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és a citromsavat.
  3. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk.
  4. Apróra összevágjuk a megtisztított mentát, majd ezt is a dzsemhez adjuk. Pár percig még kevergetjük, majd levesszük a tűzhelyről.
  5. Alaposan kimosott, száraz üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és néhány percre fejre állítjuk.
  6. Miután kihűlt, jöhet a díszítés, és mehet is a kamrapolcra. :)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 317
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CreativeAngel

Mióta szakács: 2015.06.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnadzsem mentával, mentás málnalekvár, málnadzsem mentásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
málna 1.5 kg
cukor 35 dkg
dzsemfix 1 csomag
menta 1 csokor
citromsav 1 ek