Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából

Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából
Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre elérkezett az idő, amikor már lehet lekvárt készíteni. Számomra ez jelenti a felkészülést a hideg téli estékre :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnákat alaposan leöblítjük és átmossuk. Gyümölcscentrifuga segítségével átpréseljük a málnaszemeket.
  2. Egy nagyobb lábasba töltjük a málnalevet, a citromlevet és a zselésítőt. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön, szinte állandó kevergetés mellett forralni kezdjük.
  3. A cukrot kisebb adagokban keverjük hozzá a lekvárhoz.
  4. Amikor felforrt, befőttes üvegekbe töltjük, és egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk a tetejére. Az üvegekre a tetőt erősen rászorítjuk, majd néhány percre a fejükre állítjuk, hogy vákuum keletkezzen.
  5. Ezután egy plédbe bugyoláljuk az üvegeket, és ott hagyjuk őket kihűlni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 721
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnalekvár házilag, gyümölcslekvár, házi málnalekvár

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
málna 2 kg
citromlé 1 teáskanál
cukor 400 g
zselésítő befőzőszer 1 csomag
nátrium-benzoát 2 késhegynyi