r
Nosalty Logó

Tárkonyos ribiszkedzsem

Panno
Tárkonyos ribiszkedzsem
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
6.9g
Fehérje
196.6g
Szénhidrát
1g
Zsír
411.4g
Víz
-
Koleszterin
22.3g
Élelmi rost
164.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    411.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 776 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    786.4 g
  • Cukor
    659 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

Víz

  • Összesen
    1645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    804 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, nem kell lecsumázni, mert úgyis átpasszírozzuk.
  2. Kb. 2-3 dl vízzel feltesszük főni fedő alatt. Ha felforrt, kissé félrehúzzuk a fedőt, hogy ne főjenek szét teljesen a ribiszkék. Tovább főzzük kb. 15 percig.
  3. Ezután szitán vagy szűrőkanálon átpasszírozzuk egy edénybe. Ha egy-két mag belekerül, nem történik semmi.
  4. Ha ezzel megvagyunk, elkezdjük főzni a ribizlipürét a dzsemfixszel és a cukorral.
  5. Közben megmossuk a tárkonyt, leszárítjuk, és apróra felszeleteljük.
  6. Ha forr a gyümölcspép, még pár percig forraljuk, kevergetjük (én még kb. 10 percig hagytam főni).
  7. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tárkonyt, és előzőleg fertőtlenített üvegekbe töltjük (ekkor még kifejezetten híg a dzsemünk). Szorosan rátekerjük a fedelet, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Fenntartásaim voltak, hogyan "boldogul" a tárkony a ribizlidzsemmel, ezért csínján bántam vele. Következő alkalommal biztosan kipróbálom több tárkonnyal, most éppen csak kiérződik a lekváron, de így is fenséges.:) Forrás: Hans Gerlach, Lekvárok & gyümölcszselék

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...