Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis málnalekvár

Ribizlis málnalekvár
Ribizlis málnalekvár
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos idén nagyon kevés ribizlink termett, így önálló lekvárt nem akartam belőle főzni. Málnánk viszont idén is rengeteg van, így a két gyümölcsöt vegyítve készítettem el a lekváromat. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket átválogatjuk, és alaposan megmossuk. A ribizlinél fontos odafigyelni arra is, hogy a ribizliszárakat eltávolítsuk.
  2. Először a ribizlit, majd a málnát préseljük le gyümölcscentrifuga segítségével. Így kb. 800 ml gyümölcslevet kapunk.
  3. Egy edényben összekeverjük a gyümölcslevet, a citromlevet és a zselésítő anyagot.
  4. Lassú tűzön, szinte állandó keverés mellett forralni kezdjük, majd hozzá adagoljuk a cukrot is.
  5. Amikor felforrt, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejére egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk. Az üvegeket a fejük tetejére állítjuk, hogy kellő vákuum keletkezzen.
  6. Végezetül egy plédbe bugyoláljuk őket, és néhány napig hűlni hagyjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piros gyümölcsös lekvár, málnalekvár piros ribizlivel, piros ribizlis málnalekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
málna 610 g
piros ribizli 610 g
citromlé 1 teáskanál
cukor 340 g
zselésítő befőzőszer 1 csomag
nátrium-benzoát 2 késhegynyi