5 apró lépés, amivel soha többé nem ragad a sütid a formájába

Az alábbi útmutatónk segít, hogy a süteményed biztosan ne ragadjon bele a sütőformába.

Számos tényező szerepet játszik abban, hogy egy sütemény tökéletes legyen, de bármilyen jól is találod el az arányokat, hiába sütöd a megfelelő hőmérsékleten megfelelő ideig, ha a végén a sütőformából kivéve megsérül a felszíne, mert hozzáragadt a forma falához. Az alábbi lépéseket követve megelőzheted ezeket a sütibaleseteket! Ha véletlenül mégis becsúszna egy ilyen baki, akkor így tudod eltávolítani a sütit a formából.

5 apró lépés, amivel soha többé nem ragad a sütid a formájába

Első lépés: zsiradék

Fogj egy kis darabka sütőpapírt vagy papírtörlőt, majd tegyél jó sok zsiradékot, olajat vagy vajat az egyik oldalára, és töröld át vele alaposan a sütiformát. Figyelj, hogy nehogy akár csak egy kis felület is kimaradjon: az oldalán, alján és a sarkokon is menj végig. Ne fukarkodj az anyaggal!

Ha olaj spray-t használsz, akkor egyszerűbb dolgod van, csak fújd be alaposan vele a sütőformát. Ha a spray-ben liszt is van, akkor át is ugorhatsz a harmadik lépésre.

Második lépés: liszt

A második védvonal a sütemény és a forma között a liszt. Itt ajánlott kötényt viselni, hogy ne legyen mindened csupa fehér.

Fogj egy kanál lisztet, és szórd a sütőformára, mintha a hó esne. Valószínűleg nem fog ekkor még egyenletesen eloszlani, de ne aggódj.

Fogd a formát és a mosogató fölött kezd el mozgatni előre-hátra, közben ütögesd az alját, ha szükség van rá, hogy mindenhova jusson bőven liszt.

Ha úgy látod, már egyenletesen bevonja a liszt a formát, akkor pedig fordítsd meg, hogy a felesleg kihulljon belőle.

Harmadik lépés: sütőpapír

Úgy tűnhet, hogy ez már felesleges óvintézkedés, pedig megéri az extra munkát. Az egyetlen kihívás itt a sütőpapír elvágása, de ez sem nagy ördöngösség. Egyszerűen rajzold körbe a formát a papíron és vágd ki, hogy annál egy kicsit kisebb legyen.

Brownie

Sok brownie receptet kipróbáltam már, de Julia Child receptje az egyik legjobb. Kívül ropogós, belül szaftos, és jó csokis. Annyit változtattam csak rajta, hogy fele annyi cukrot tettem ...

Felemás sütemény

Brownie ide, répatorta oda, nekünk a családban bizony ez az egyszerű kevert süti a kedvencünk. Szigorúan, ahogy nagymamám csinálja! Imádjuk, hogy szó szerint felemás, ahogy a porcukor a ...

Negyedik lépés: zsiradék vagy liszt

Igen, a sütőpapírra is kell zsiradék vagy liszt, ismételd meg az első vagy második lépést.

Ötödik lépés: sütievés

Mielőtt azonban megennéd a sütit, legyél büszke magadra, hogy ilyen tökéletesen sikerült!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Gáspár Beával, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több süteményes praktika itt:

Legújabb receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...