Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas piskóta alaprecept

Vajas piskóta alaprecept
Vajas piskóta alaprecept
43 perc / előkészület: 25 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legeslegkedvesebb piskótatésztám természetesen a VAJAS. Most éppen gyümölcstorta alapját képezte.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.)
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
  4. Előkészített, tetszés szerinti formába simítjuk a habos tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt most gyümölcstorta formában sült a piskóta.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 146 871
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 238
elkészítve: 87/103
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia piskóta, vajas piskótatészta, piskóta gyümölcstorta alapnak

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Énésén
Énésén Sat, 2015-06-27 07:06

A hozzávalókban nemhogy a liszt pontos mennyiségét nem látni, hanem egyáltalán egy szem lisztet sem ír. Tudom, hogy liszt nélkül nem lehet, de akkor ha már ilyen fórumon kiszerkeszt valamit valaki, akkor miért nem rendesen?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2015-06-27 07:59

Kedves Énésén!
Egy szerkesztési hiba miatt nem látszott a liszt mennyisége, javítottuk és elnézést kérünk érte!
Szép napot!
Kata

horvath.nemet
horvath.nemet Thu, 2015-05-28 15:35

Szia Petra!
A hozzávalókban nem látom a liszt pontos mennyiségét...csak a leírásban. Megadnád? Köszönöm: Móni

sheenka79
sheenka79 Fri, 2014-11-28 10:13

Sziasztok! Én eddig mindig vizes piskótát csináltam, ahol a sütő nem nyitható. Így megakadtam a szemem a tűpróbán... Ez akkor nem fog összeesni nekem ugye?:)

Katon Judit
Katon Judit Tue, 2014-08-19 12:48

Én is elkészítettem a piskótát és nekem fantasztikusan sikerült ,úgy néz ki mint a képen.köszönöm :-)

hbitta
hbitta Sat, 2014-04-05 22:53

Kedves Petra! elkeszitettem ma a recepted egymas utan ketszer is (sajna), se elsore se a masodik probalkozasra nem jott ki a piskota a gyumolcstorta formabol. Az aljat pedig gondosan vajaztam, liszteztem megis ugy beleragadt, hogy csak egy kanallal kikaparni tudtam az egeszet. Ugyhogy feladtam, igy nem eszunk gyumolcstortat. Van valami otleted h miert ragadt ennyire bele a formaba? Elore is koszi a segitseged!

csilla90
paleostrawberry / csilla90 Wed, 2014-06-04 23:47

Először is rakj inkább sütőpapírt a vaj meg liszt helyett, hidd el jobb lesz! Aztán keményre verted fel a fehérjét és habosra a sárgáját? Én ma csinaltam meg, annyi baj volt csak vele, hogy nem kanalaztam ki oldalra így púpos lett :D

hbitta
hbitta Fri, 2014-06-13 09:52

Koszonom sutopapiros otletet! Most mar csak attol felek h a szele azert bele fog ragadni, vagy akkora sutopapirt hasznaljak h a szelere is jusson? A feherje es sargaja kemeny es habos volt, betartottam a megadott idot is, ezert nem ertem h mit ronthattam el... :( elore is koszonom a tovabbi segitseget!!!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-09-12 18:08

Kedves Petra,
őrizgettem a receptedet. Ma végre elkészítettem, álmodtam rá almát. A családom szerint annyira jól sikerült, hogy nem tudok neki ellenállni, így utólagos szíves engedelmeddel a piskótádat a kreációmmal együtt felteszem az oldalra. Természetesen nem feledkezem meg arról, hogy a süti Nélküled nem jöhetett volna létre:)) Köszi: Gabi

Nananyó
Nananyó Fri, 2013-04-19 11:21

Bocsi, de itt jön a recept, szerkesszétek egybe, ha lehet:
Erdélyi piskóta: Hat tojást 3 dl kristálycukorral olyan habosra keverünk, hogy a duplájára nőjön, és sűrű masszává álljon. Ekkor bele egy van.cukor, egy citrom leve és reszelt héja / ezt ki is lehet hagyni , függ a tölteléktől / hét evőkanál étolaj, négy dl. szitált liszt. Óvatosan összekeverjük, és ezután bekent, kikent, esetleg sütőpapírral bélelt nagy tortaformába , vagy tepsibe öntjük, forró sütőben sütjük, kb.190 fokon, de pár perc múlva mérsékeljük. Kicsit tovább sül mint a hagyományos piskóta, tűpróba!! Rácsra borítjuk, ha kihűlt, bármivel tölthetjük. Jó sütést, Nananyó

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2013-04-20 08:03

Kedves Nananyó!

Ahhoz, hogy receptet küldhess be, először is létre kell hoznod egy szakács profilt a "Saját oldalam" menüpontban. Ezt követően szintén a „Saját oldalamon” belül a "Beküldés"-re kattintva ki kell tölteni a recept beküldése menüpontot.

Várjuk a finomságokat!
Üdv:
Kata

Nananyó
Nananyó Fri, 2013-04-19 11:06

Kedves Petra, biztosan megsütöm a piskótádat. Én is közlök egy olyat, ami szintén nagyon finom, nem száraz. Egy régi-régi Nők Lapjá-ban olvastam, kivégtam, beragasztottam, sokszor megsütöttem, finom, nagyon kiadós. Próbáljátok ki, és írjátok meg milyen lett. Előre is köszönöm, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Üdv, Nananyó

gömbicica
gömbicica Thu, 2013-04-18 13:10

Könnyü izletes, nem "zsiros" állagu fini sütialap lett :-) Én megkentem vékonyan baracklekvárral a tetejét, lecsokiztam, darabolt dióval szórtam, nagyon jó lett! Köszönöm!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-17 22:24

Kedves Petra,
ez a fajta piskóta számomra újdonság. Tesztelni fogom:) Köszönöm: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-09-12 17:59

Kedves Edit,

ma elkészítettem végre. A teszt eredménye: 5*:) Üdv: Gabi

284
cukor 6 ek
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 10 dkg