Nosalty Logó

Vajas piskóta alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Vajas piskóta alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1695 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 284 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 1695 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.)
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
  4. Előkészített, tetszés szerinti formába simítjuk a habos tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt most gyümölcstorta formában sült a piskóta.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 181
  • Össznézettség: 164642
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legeslegkedvesebb piskótatésztám természetesen a VAJAS. Most éppen gyümölcstorta alapját képezte.

Hozzászólások

Gabys

Kedves Petra, ez a fajta piskóta számomra újdonság. Tesztelni fogom:) Köszönöm: Gabi

Edit Kalcsó

Kedves Gabys! Írd meg a teszt eredményét, engem is érdekel!

Gabys

Kedves Edit, feltétlenül megírom majd. Üdv: Gabi

Gabys

Kedves Edit, ma elkészítettem végre. A teszt eredménye: 5*:) Üdv: Gabi

gömbicica

Könnyü izletes, nem "zsiros" állagu fini sütialap lett :-) Én megkentem vékonyan baracklekvárral a tetejét, lecsokiztam, darabolt dióval szórtam, nagyon jó lett! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Én is tesztelem!Mentve!

Nananyó

Kedves Petra, biztosan megsütöm a piskótádat. Én is közlök egy olyat, ami szintén nagyon finom, nem száraz. Egy régi-régi N?k Lapjá-ban olvastam, kivégtam, beragasztottam, sokszor megsütöttem, finom, nagyon kiadós. Próbáljátok ki, és írjátok meg milyen lett. El?re is köszönöm, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Üdv, Nananyó

Nananyó

Bocsi, de itt jön a recept, szerkesszétek egybe, ha lehet: Erdélyi piskóta: Hat tojást 3 dl kristálycukorral olyan habosra keverünk, hogy a duplájára n?jön, és s?r? masszává álljon. Ekkor bele egy van.cukor, egy citrom leve és reszelt héja / ezt ki is lehet hagyni , függ a töltelékt?l / hét ev?kanál étolaj, négy dl. szitált liszt. Óvatosan összekeverjük, és ezután bekent, kikent, esetleg süt?papírral bélelt nagy tortaformába , vagy tepsibe öntjük, forró süt?ben sütjük, kb.190 fokon, de pár perc múlva mérsékeljük. Kicsit tovább sül mint a hagyományos piskóta, t?próba!! Rácsra borítjuk, ha kih?lt, bármivel tölthetjük. Jó sütést, Nananyó

Miss Lemon

Kedves Nananyó! Ahhoz, hogy receptet küldhess be, el?ször is létre kell hoznod egy szakács profilt a "Saját oldalam" menüpontban. Ezt követ?en szintén a ?Saját oldalamon? belül a "Beküldés"-re kattintva ki kell tölteni a recept beküldése menüpontot. Várjuk a finomságokat! Üdv: Kata

Dogfun

Fincsi lett :)

Gabys

Kedves Petra, ?rizgettem a receptedet. Ma végre elkészítettem, álmodtam rá almát. A családom szerint annyira jól sikerült, hogy nem tudok neki ellenállni, így utólagos szíves engedelmeddel a piskótádat a kreációmmal együtt felteszem az oldalra. Természetesen nem feledkezem meg arról, hogy a süti Nélküled nem jöhetett volna létre:)) Köszi: Gabi

hbitta

Kedves Petra! elkeszitettem ma a recepted egymas utan ketszer is (sajna), se elsore se a masodik probalkozasra nem jott ki a piskota a gyumolcstorta formabol. Az aljat pedig gondosan vajaztam, liszteztem megis ugy beleragadt, hogy csak egy kanallal kikaparni tudtam az egeszet. Ugyhogy feladtam, igy nem eszunk gyumolcstortat. Van valami otleted h miert ragadt ennyire bele a formaba? Elore is koszi a segitseged!

Törölt felhasználó

El?ször is rakj inkább süt?papírt a vaj meg liszt helyett, hidd el jobb lesz! Aztán keményre verted fel a fehérjét és habosra a sárgáját? Én ma csinaltam meg, annyi baj volt csak vele, hogy nem kanalaztam ki oldalra így púpos lett :D

hbitta

Koszonom sutopapiros otletet! Most mar csak attol felek h a szele azert bele fog ragadni, vagy akkora sutopapirt hasznaljak h a szelere is jusson? A feherje es sargaja kemeny es habos volt, betartottam a megadott idot is, ezert nem ertem h mit ronthattam el... :( elore is koszonom a tovabbi segitseget!!!

Katon Judit

Én is elkészítettem a piskótát és nekem fantasztikusan sikerült ,úgy néz ki mint a képen.köszönöm :-)

sheenka79

Sziasztok! Én eddig mindig vizes piskótát csináltam, ahol a süt? nem nyitható. Így megakadtam a szemem a t?próbán... Ez akkor nem fog összeesni nekem ugye?:)

Törölt felhasználó

Szia Petra! A hozzávalókban nem látom a liszt pontos mennyiségét...csak a leírásban. Megadnád? Köszönöm: Móni

Törölt felhasználó

Ez engem is érdekelne :)

Törölt felhasználó

A hozzávalókban nemhogy a liszt pontos mennyiségét nem látni, hanem egyáltalán egy szem lisztet sem ír. Tudom, hogy liszt nélkül nem lehet, de akkor ha már ilyen fórumon kiszerkeszt valamit valaki, akkor miért nem rendesen?

Miss Lemon

Kedves Énésén! Egy szerkesztési hiba miatt nem látszott a liszt mennyisége, javítottuk és elnézést kérünk érte! Szép napot! Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek