Süsd otthon a kenyeret!

Vegáknak sem árt, ha a jól megszokott kenyérféléket variálják, új tippeket kapnak a megszokott ízekhez – süsd otthon!

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

A vegetáriánus étkezés egyik meghatározó eleme a gabonafélék, kenyerek, lepények kategóriája… a sok zöldségnek, amiket mindenféle formában, szószokkal, sütve-főzve, pürésítve esznek, kell, hogy valami egységbe foglalja, ezért a pékáruk kiemelt szerepet kapnak a húsmentes életmódban. Csak hogyha már tudatos életmód, nem árt odafigyelni arra sem, milyen kenyeret eszünk… ezért persze a legjobb otthon elkészíteni őket, ehhez válogattunk most recepteket.

Rusztikus bagett

Este a tésztát előkészíteni, s reggel már süthetjük a finom kenyeret a reggelihez.

Paratha

A paratha az indiai-pakisztáni lapos kenyér családba tartozik. Tipikusan reggelire fogyasztják, cukorral megszórt joghurttal, teával, raitával vagy csak magában. Ugyanakkor húsos, ...

A kovász otthon is előállítható, csöppet sem bonyolult, de ha élesztővel, hagyományosan szeretnénk valamilyen kenyérfélét sütni, akkor én inkább a friss, mintsem az instant élesztőre szavazok. Bio-termékcsaládokban amúgy lehet jókat is kapni az utóbbi fajtákból, ezek nem is kerülnek sokba. A lepénykenyerek mindenféle kencéket, szószokat jól elbírnak magukon, ráadásul nagyon gusztusosak és az újdonság élményét hordozzák és akár leveles tésztából is megsüthetőek. Bagettből olyat is süthetünk, melyet elég este összeállítani és reggel az előmelegített sütőbe dobni – ugye, mondanom sem kell, hogy bárkit levehetünk a lábáról egy kávéval és illatosan gőzölgő reggeli bagettel?

Görög olívabogyós kenyér

Nagyon szeretem a mediterrán ételeket, a fűszerek párosításai miatt. Szeretem azt is, ha egy sima kelt tésztába valamilyen fűszer kerül, nem is beszélve a fekete olívabogyóról, és a ...

Tönkölybúzás kenyér

Az Ázsia boltban, a liszteknél nézelődve láttam meg a tönkölybúzát. Akkor jött az ötlet, hogyha már úgyis imádom a tönkölylisztet, miért ne tehetnék bele egész búzaszemeket a ...

Rozskenyérrel Dunát lehet rekeszteni, már ami a silány minőségű, rossz verzióit illeti: otthon megsütni egyrészt kiadósabb, sokkal egészségesebb és még olyan apró meglepetések is érhetnek a kenyérben, mint hogy almát, illetve répát keverünk a tésztájába.

Még több kenyér receptje

Cukkinikenyér

Ha ez sok lenne újításból, akkor kezdjünk egy olívás kenyérrel, érdemes hozzá delikátboltban beszerezni a kis bogyókat, azon kívül egy nagyon fincsi kelt tésztát kell alkotnunk, a liszt kedvünkre variálható. Egy jó tönkölybúzakenyeret is csak ajánlani lehet, főleg, ha egész búzaszemeket is keverünk bele, a kukoricakenyér meg gyerekkori szívélmény, a színe, az állaga én rajongok érte.

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...