Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tawa paratha - india lepénykenyérke

Tawa paratha - india lepénykenyérke
Tawa paratha - india lepénykenyérke
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maharadzsa-menüsor egyik darabja volt. nekünk bejött. Indiai vajas csirkével és Jalfrezi csirkével is finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az olajjal csínján bánjunk, mert ha túl sokat kenünk az első kinyújtáskor, akkor a csigává tekert tésztát nem könnyű újra  kinyújtani.

Ha pedig megsült mindkét oldala, akkor egy darab hideg vajjal kenjük át, az rögtön szétolvad rajta, és nem engedi kiszáradni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a sóval, sütőporral, és annyi vízzel, hogy közepes keménységű, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztából 4 gombócot csinálunk. (Kicsit nagyobb tojásnyi méretűek lesznek.)
  3. Egyesével kinyújtjuk, kb. 20 cm átmérőjűre, majd kicsit az ujjunkkal megkenjük olajjal a felületét.
  4. A felső szélénél fogva legyezőszerűen összehajtogatjuk.
  5. Csiga formájúra körbetekerjük.
  6. Majd rátenyerelünk, és újra kinyújtjuk.
  7. Zsiradék nélküli teflonserpenyőben mindkét oldalát megsütjük, majd még melegen megkenjük vajjal.
  8. Mártogatós indiai fogásokhoz fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 974
elküldve: 5
receptkönyvben: 177
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai lepénykenyér, lepénykenyér indiai ételekhez

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hamucica
hamucica Sat, 2014-02-15 20:45

Amikor Dél-Indiában csavarogtam, mennyi ilyet ettem! A legfinomabb lapos kenyér féle. <3 Most nyersétel kihíváson vagyok februárban, de márciusban elkészítem :)

jkidea
jkidea Mon, 2013-12-30 16:35

Szia! Elkészítettem, nagyon jó lett. Köszi a receptet! :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-03-25 10:16

Kedves Tomatotree, én is szoktam ilyet sütni. Ha van kedved, próbáld ki úgy is, hogy valamilyen finom indiai fűszeres olajjal kened le, és még pirított szezámmaggal (főleg a feketével finom), vagy durvára vágott, pirított mandulával is megszórhatod a hajtogatás előtt. :)
Üdv, Zilka

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2013-03-25 15:35

Kedves Zilka!
Jajj, de szuper! Köszönöm az ötletet (.... hogy ez nekem hogy nem jutott eszembe!!!... :)), biztos, hogy ki fogom próbálni, hisz ez csak egy alaprecept és sokrétűen dúsítható! Örök hála érte, alig várom már, hogy legközelebb ilyet süssek! :) Üdv. Gigi

499
finomliszt 20 dkg
1 tk
sütőpor 1 késhegynyi
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
vaj 2 ek