r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

Torma
Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

534
Kalória
16.3g
Fehérje
98.7g
Szénhidrát
9.5g
Zsír
141.9g
Víz
-
Koleszterin
10g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2842 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    567.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3469 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A langyoshozzávalókból fényes, lágy tésztát dagasztunk, majdaduplájára kelesztjük (nekem2 óra volt).
  2. Ezután négydarabba vágjuk és megformázzuk; egyenként félujjnyi téglalap alakúranyújtjuk, majd a hosszanti oldalától feltekerjük. A végeket összecsipkedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztjük megint kb 30 percet.
  3. A sütőt felforrósítjuk 230 fokra (kis vizes edénnyel az aljában), majd a 30 perc elteltével lepermetezzük a bagetteket vízzel, megszórjuk a magokkal, ferdén bevagdaljuk, és a forró sütőben sütjük 15-20 percig. Ezutánlevesszük a hőt 200 fokra, és készre sütjük.
  4. Sütőből kivéve rögtön lespricceljük vízzel, és rácson hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kétféle kovásszal készült; ízes, ropogós lett a bagett!

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...