r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
vadkovászos
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2842 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3469 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyoshozzávalókból fényes, lágy tésztát dagasztunk, majdaduplájára kelesztjük (nekem2 óra volt).
  2. Ezután négydarabba vágjuk és megformázzuk; egyenként félujjnyi téglalap alakúranyújtjuk, majd a hosszanti oldalától feltekerjük. A végeket összecsipkedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztjük megint kb 30 percet.
  3. A sütőt felforrósítjuk 230 fokra (kis vizes edénnyel az aljában), majd a 30 perc elteltével lepermetezzük a bagetteket vízzel, megszórjuk a magokkal, ferdén bevagdaljuk, és a forró sütőben sütjük 15-20 percig. Ezutánlevesszük a hőt 200 fokra, és készre sütjük.
  4. Sütőből kivéve rögtön lespricceljük vízzel, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4024
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 01.

Ajánló

Legjobb hideg ételekhez, szendvicsekhez (piknik!), de elképzelem bográcsgulyás kísérőjének is! Persze ne felejtsük a bagett francia eredetét se; puha sajtokhoz is kiváló!

Receptkategóriák

Kétféle kovásszal készült; ízes, ropogós lett a bagett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek