Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos kovászos kenyér Évi nénitől

Rozsos kovászos kenyér Évi nénitől
Rozsos kovászos kenyér Évi nénitől
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megszerettem a kovászos kenyeret. Megpróbálok most vércsoport szerint étkezni, és ez így pont megfelel a kívánalmaknak.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütőgép üstjébe kimérjük a hozzávalókat (a megadottakon kívül 3 ek tönkölybúzapehely és 1 ek chia mag szükséges), és dagasztó programra állítjuk. Ha lejárt a program, benne hagyhatjuk, míg majd a duplájára nem kel (ez függ a kovász erősségétől, a liszttől, az időjárástól, stb., de 3-5 óra lehet).
  2. A megkelt tésztát olajos kézzel cipóformára hajtogatjuk, és kiolajozott sütőformába tesszük.
  3. Fóliával lefedve újra kelesztjük, míg duplájára nem nő (2-3 óra).
  4. Tetejét megkenjük egy kevés joghurttal.
  5. Hideg sütőbe tesszük a formában lévő megkelt tésztát. A sütő aljába kevés vizet is készítünk egy edénybe, hogy gőzben sülhessen a kenyér. 180 fokra állítjuk a sütőt hőlégkeverésen, és így kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 169
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos vekni, rozskenyér, kefires cipó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
kovász 250 g
tönkölybúza liszt 350 g
rozsliszt 150 g
kefir 2 ek
cukor 1 teáskanál
citromlé 1 ek
1.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 2.5 dl