Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus bagett

Rusztikus bagett
Rusztikus bagett
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Este a tésztát előkészíteni, s reggel már süthetjük a finom kenyeret a reggelihez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval.
  2. Az élesztőt feloldjuk a vízben, majd a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 240 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát óvatosan egy lisztezett munkalapra borítjuk, nem gyúrjuk tovább. Két részre osztjuk, mindegyik részt egy-egy 25 cm hosszú bagetté formázzuk. Mindegyik bagettet kétszer-háromszor megtekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, majd a sütőt 200 fokra állítjuk, és további 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 13 518
elküldve: 11
receptkönyvben: 246
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett, tekert bagett, csavart bagett

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Wed, 2020-04-15 09:51

Ez a recept zseniális!!! Este összeállítottam, reggel kivettem a hűtőből, a kb. nulla előkészítés után betoltam a sütőbe és fél óra múlva isteni, illatozó, kívül ropogós, belül vajpuha bagettet falatoztunk. Keresem a szavakat.... Köszönöm! <3

FiúASzomszédból
FiúASzomszédból Sun, 2019-07-07 11:40

Könnyen elkészíthető, egyszerű, de nagyszerű recept. Finom ropogós lett a bagett. Köszönöm, hogy megosztotta.

ego
eGo / ego Tue, 2013-10-01 12:06

Kedves Glaser!

Még sosem sütöttem kenyérféléket, de szeretném mindenképp kipróbálni :) Éppen ezért megkérdezném, hogy milyen élesztőt szoktál hozzá használni, instant vagy hagyományos?

ego
eGo / ego Tue, 2013-10-01 13:30

Köszönöm szépen :) Mindenképp kipróbálom, olcsóbb, mint a boltban venni és azok nem is mindig finomak, frissek.

305
finomliszt 50 dkg
2 teáskanál
friss élesztő 1 dkg
víz 3 dl