Így használd az olcsó káposztát karácsonykor – ne csak töltsd!

Mai Napi Tippünk arra szeretne rámutatni, hogy a (savanyú) káposzta olcsóságával, tápanyagtartalmával, univerzális felhasználásával és ízével többszörösen is rászolgált, hogy az idei spórolós ünnepi időszak egyik főszereplője legyen.

A savanyú káposzta, azaz a fehér káposzta erjesztett változata a hideg hónapok egyik közkedvelt és igen olcsó alapanyaga, amire rendesen rá lehet kattanni isteni fanyar íze miatt, miközben észrevétlenül fejti ki kedvező élettani hatásait - nagyágyú a C-vitamin terén, amit nyersen és savanyítva is megőriz, de kedvezően hat probiotikus tulajdonsági miatt a belekre, az emésztésre is, ezért savanyúságként nehezebb húsok mellé külön ajánlott. Napi Tippünk ötleteket ad, hogyan használhatod karácsonytól újévig bezárólag a savanyú káposztát!

Így használd fel az olcsó káposztát karácsonykor – ne csak töltsd!

Levesben

Az egy dolog, hogy a korhelylevest sokan elkészítjük újévkor, de akár csülkös bablevesben, ragulevesben, sőt, halászlében is isteni a káposzta! Mindenképpen vessétek be, az alapanyag dúsítja, gazdagabbá teszi leveseinket, és sokáig eláll!

Egytálételekben

Jó-jó, a karácsonyi klasszikus töltött káposzta legtöbbünknél nem marad el, de lehet belőle székelykáposzta is, ha azt szeretitek, sőt, ezek vegán verzióban is megmutathatják magukat! Ha pedig egyik sem nyerő, készítsetek erdélyi rakott káposztát!

Sós finomságokban

Igaz, ők nem savanyított káposztából, hanem annak anyukájából, sima fehér fejes káposztából készülnek, de megérik a fáradságot, mert nagyon kiadósak, téliesek, isteniek, és olcsón kihozhatók! Jöjjön a pogi, a hasé, a rétes, a lepény!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ünnepi praktika, amit elleshetsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek