r
Nosalty Logó

Házi káposztás rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Országh Kitti
Házi káposztás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A rétestésztához

A párolt káposztához

Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A rétestésztához

A párolt káposztához

Összesen 3325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A rétestésztához

A párolt káposztához

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6102.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    4839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    732 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    457 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A párolt káposztához

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A 25 dkg lisztet, 3 dkg zsírt, sótés az ecetes vizet fokozatosan összegyúrjuk olyan állagúra, hogy ne ragadjon és simán elváljon az edény falától. A vizet részenként adagoljuk hozzá, mert előfordulhat, hogy kevesebb is elég lesz belőle.
  2. A tésztát rajztábla nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük az időközben felolvasztott 12 dkg zsír és 10 dkg liszt keverékével. Állni hagyjuk legalább 25 percig, amíg a zsír megdermed, majd finoman feltekerjük.
  3. Ha vékonyabb réteseket szeretnénk, akkor öt részre, ha vastagabbakat, akkor 3 egyenlődarabra vágjuk a tésztatekercset.
  4. Amennyit felhasználnánk, annyi tésztát leheletvékonyra kinyújtunk - ameddig "engedi magát". Közben a már lereszelt káposztát a karamellel, sóval, borssal alacsony lángon készre pároljuk.Majd a kihűlt káposztát egyenlő arányban eloszlatjuk a tésztán és óvatosan feltekerjük.
  5. 180 fokos sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 476
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 266
  • Össznézettség: 168794
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Nem tudtam, mire vállalkozom, amikor eldöntöttem, hogy megsütöm a Főzősuli egyik cikkeként a házi rétest. Igen-igen, saját kezűleg gyúrt és nyújtott tésztáról beszélek, igaz, annyira azért nem autentikus, hogy asztalnagyságúra nyújtsam, de így is drága nagymamám ősi, mesés receptjének elkészítését céloztam meg. Nem mondom, a misszió nem kevés munkát igényelt, a felénél elgondolkodtam, hogy mennyire volt épelméjű ötlet ilyesmibe fognom, mert nagyon hosszú, nettó két és fél órás előkészületet vett igénybe a rétes.

Hozzávalók

A rétestésztához

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!