5 kiegészítő, amitől ízesebb lesz a házi savanyú káposzta
Még épp annyi ideig kitart a hűvös idő, hogy indokunk legyen egy utolsó adag házi savanyú káposztát eltenni. Ha pedig így teszünk, egészítsük ki az alábbi ízesítőkkel, megéri!
Lakos BenedekMég épp annyi ideig kitart a hűvös idő, hogy indokunk legyen egy utolsó adag házi savanyú káposztát eltenni. Ha pedig így teszünk, egészítsük ki az alábbi ízesítőkkel, megéri!
Lakos BenedekGondolj az újévre, főzz ma egy nagy adag savanyú káposztás levest, hogy holnap legalább emiatt ne fájjon a fejed. Jól fog esni, hidd el!
NosaltyNincs kétségünk afelől, hogy aki szereti a töltött káposztát, az a korhelyleves ötletére is hevesen bólogat, hiszen a savanyú káposzta, a füstölt hús, a kolbász, a fűszerpaprika és a tejföl együtt olyan összetéveszthetetlenül magyaros ízkombinációt alkot, hogy az ember mennybe megy leveskanalazás közben - és nem csak másnaposan.
NosaltyItt a tél, itt az ideje felnyitni a gondosan félretett lekvárokat, befőtteket és savanyúságokat. A savanyú káposzta régóta kedvenc C-vitamin-pótlónk, de nem csak ezért érdemes fogyasztani ezt a hagyományos finomságot.
Kremmer MagdiA rakott káposzta fantasztikus egyveleget alkot a darálthússal, ezúttal azonban ne töltött káposzta mellé tegyük, hanem készüljön belőle egy jó rakott étel.
NosaltyCsupán pár száz forintba kerül belőle egy üveg, és csodás alapanyaga lehet a diétádnak (is).
NosaltyA család imádni fogja ezeket a gazdag fogásokat, amelyeket több napig is fogyaszthatsz. Savanyú káposzta, kelkáposzta: rakott finomságokat készítünk mindkettőből.
NosaltyMai Napi Tippünk arra szeretne rámutatni, hogy a (savanyú) káposzta olcsóságával, tápanyagtartalmával, univerzális felhasználásával és ízével többszörösen is rászolgált, hogy az idei spórolós ünnepi időszak egyik főszereplője legyen.
Brecz JuditA savanyú káposzta egészséges vitaminforrás, amivel ráadásul igazán pazar, ízes és nagyon laktató fogásokat készíthettek. Nézzétek!
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekA savanyúság sokszor kíséri a főételeinket köretként, azonban olyan már ritkábban történik, hogy konkrétan belefőzzük az ételbe. Pedig nagyon sokat kihagyunk ezzel.
Lakos BenedekNemcsak télen lehet mennyei káposztás levest főzni, a következő étel ugyanis még a hűvösebb tavaszi napokon is tökéletes, ízletes és nagyon laktató fogás.
NosaltyA téli időszakban sokkal kevesebb lehetőségünk van friss zöldségekből és gyümölcsökből fedezni a napi vitaminszükségletünket, de mégis van egy évszázadok óta kedvelt alapanyagunk, amely egyrészt olcsó, könnyen elérhető, másrészt telis-tele van vitaminnal, és még az emésztésünknek is jót tesz. Ez a magyar konyha egyik alapélelmiszere: a savanyú káposzta.
Szekeres DóraVitamindús, olcsó, sokszínű, finom. A káposzta a tél egyik legjobb és legolcsóbb szezonális zöldsége, éppen ezért nem fukarkodunk vele a hónap végén.
NosaltyKylie Minogue-gal, olcsóbb ételekkel és biztonságosabb fesztiválozással készülnek az idei Szigetre a szervezők.
NosaltyCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
NosaltyVégre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!
NosaltyA bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Szuperfincsi menüsor, melyben a gomba, a zöldbab, a sertéshús és az áfonya a főszereplő.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.