r
Nosalty Logó

Téli káposztás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Téli káposztás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2458 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 615 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    2606 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2966 micro
Összesen 2458 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a káposztát: a kissé sérült külső leveleket eltávolítjuk, kettévágjuk a fejet. A felét kis lyukú reszelőn aprítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Összeállítjuk a tésztát: a kolozsvári apró kockákra vágjuk, akárcsak a vöröshagymát és a petrezselymet, a fokhagymát áttörjük. Hozzáadunk egy tojást.
  3. Óvatosan elkezdjük adagolni a lisztet és a tejet, nagyjából 2 decit (jól járunk a magasabb zsírtartalmúval). Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig keverjük, amíg szép, homogén, palacsintaszerű tésztát kapunk.
  4. Egy réteg tészta, rá a káposzta, majd a tetejére újfent tészta kerül. Ne felejtsük az edényt - amiben sütjük- kivajazni.
  5. 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni. Tejföllel vagy szószok, mártások mellé kitűnő, de önmagában is "eteti magát".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16753
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Téli káposztás lepény
Országh Kitti 34 recept

Káposztás lepényt is készítenek Franciaországban - számos régiója közül ezt éppen Elzászban, ahol a szomszédos Németország gasztrohagyományaiból csurran-cseppen: nehéz, házias, vidéki ízek a jellemzőek, így nem meglepő, ha a káposztás ételekből is jut pár.

Hozzászólások

cékla

Most toltam be a süt?be. Igaz, ami igaz, egy picit változtattam, mert megpirítottam a hagymát és a szalonnát. A káposztába meg került egy kis friss kapor is. Szóval erdélyesítettük egy kicsit a receptet, de szerintem isteni lesz. Majd a család véleményét is tolmácsolom :)

pussycat

Bocsi, de nem egeszen ertem. A tesztat gyurjuk vagy keverjuk? Ha gyurjuk, akkor hogy lesz palacsinta teszta? Es ha gyurjuk akkor, ki is kell sodorni?nekem ez nem vilagos, a palacsinta teszta, az hig es folyos:)

nagymami54

vcsuka kérdését akartam megfogalmazni, de megel?zött:)

ari80

Erre én is kiváncsi lennék, holnap akartam megcsinálni.

firstlady

Gyúrjuk?

Gyöngyi Bt.

Sziasztok! Én megcsináltam és palacsintatészta szer? lett, úgyhogy semmiképpen nem gyúrni kell. Szerintem elírás. Egyébként finom az íze. Mi paprikás tejföllel ettük és a páromnak kifejezetten izlett.

ari80

Én is megsütöttem, nekem nokedli s?r?ség? lett a tészta, öntöttem hozzá tejet, így viszont hosszabb ideig kellett sütni , viszont nagyon finom lett! Olyan mint egy lágy pite.

Országh Kitti

Sziasztok, igen, a gyúrás valójában keverés. Nagyon ajánlom, gyors, mégis kicsit más étel, mint a megszokottak! Szép napot, Kitti

varnai

A káposzta felét lereszeljük. A másik felével mi történik?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek