r
Nosalty Logó

Téli káposztás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Téli káposztás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    2606 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2966 micro
Összesen 2458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a káposztát: a kissé sérült külső leveleket eltávolítjuk, kettévágjuk a fejet. A felét kis lyukú reszelőn aprítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Összeállítjuk a tésztát: a kolozsvári apró kockákra vágjuk, akárcsak a vöröshagymát és a petrezselymet, a fokhagymát áttörjük. Hozzáadunk egy tojást.
  3. Óvatosan elkezdjük adagolni a lisztet és a tejet, nagyjából 2 decit (jól járunk a magasabb zsírtartalmúval). Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig keverjük, amíg szép, homogén, palacsintaszerű tésztát kapunk.
  4. Egy réteg tészta, rá a káposzta, majd a tetejére újfent tészta kerül. Ne felejtsük az edényt - amiben sütjük- kivajazni.
  5. 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni. Tejföllel vagy szószok, mártások mellé kitűnő, de önmagában is "eteti magát".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17789
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Káposztás lepényt is készítenek Franciaországban - számos régiója közül ezt éppen Elzászban, ahol a szomszédos Németország gasztrohagyományaiból csurran-cseppen: nehéz, házias, vidéki ízek a jellemzőek, így nem meglepő, ha a káposztás ételekből is jut pár.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek