Napi Tipp

Kihagyhatatlan lépés, amitől egyszerre lesz ropogós külsejű, de belül szaftos...

Ahogy közelednek az ünnepek, sorra vesszük elő a jól bevált recepteket. A mákos guba épp az a műfaj, ami lehet igazán ünnepi, de egy szürke hétköznapot is fel tud dobni, hiszen gyorsan elkészül, olcsó, és semmi bonyolult nincs az elkészítésében. Mai Napi Tippünk olyan trükköt mutat, amivel megőrizheted szaftos belsejét, mégis kellemesen ropogós széleket kapsz végeredményül!

Nosalty

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek