gasztro

Gilda: egy falat sós, fűszeres, bársonyos csoda fogpiszkálón

A Gilda pintxo egy híres és ízletes tapas vagy pintxo, amely a spanyol baszk konyha egyik jellegzetessége. Ezt a falatot általában egy fogpiszkálóra húzzák, és három alapvető összetevőből áll: zöld olívabogyóból, sós szardellafiléből és csípős zöld paprikából (utóbbi általában ecetes jalapeno vagy guindilla). Ezek az összetevők ötvözik a sós, savanykás és csípős ízeket, ami rendkívül ízletes kombinációt eredményez.

Hering András

„Elképzelhetetlen, hogy a kollégák étlen-szomjan vágjanak neki a műszaknak" –...

Aki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a felszín, és ez még akkor is igaz, ha ez a felszíni élmény határozza meg, hogy visszatér-e az adott étterembe vagy sem. Ahhoz, hogy a vacsora tökéletes legyen, hogy mindenki úgy érezze, jól töltötte a maga kétóráját, rengeteg munkára van szükség, az éttermi csapat sokszor tíz-tizenkét órákat van talpon, és lássuk be, egy ilyen műszakot éhesen nem lehet végigcsinálni. Az ő közös étkezésük, a stábebéd, a személyzeti vagy staff food épp ezért elengedhetetlen része a napjuknak, arról nem is beszélve, hogy a műszak hangulatát is nagyban meg tudja határozni egy ilyen közös ebéd hangulata.

Kormos Lili

Ezt fogjuk enni (és inni) 2024-ben

Az amerikai Whole Foods szupermarketlánc igencsak képben van, mit tesznek az emberek a kosarukba a heti nagybevásárlás során, a 2023-as adatok alapján pedig tavaly év végén azt is előrejelezték, hogy miből fogunk többet enni idén!

Szász Nóri

Szeptember első hétvégéjén érkezik a Káli Piknik

Hegyek, völgyek, szőlőtőkék és borospincék között kanyargó szerpentinek, rusztikus épületek – ki ne ismerné a Balaton-felvidék hamisítatlan hangulatát? Ebbe a különleges miliőbe álmodták meg a szervezők a Káli Pikniket, amibe mindent összegyúrtak, amit szeretnek: finom ételeket, kultúrát, művészetet és a Káli-medence épített és természeti csodáit.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.