Zöld és lila extrás tormával tehetjük színesebbé a húsvéti menüt

Jó a torma önmagában, de még jobb felturbózva. Túl csípős, nem elég színes, vagy facsarhatná jobban az orrot: mindenre van megoldás.

Sokan minden évben görcsösen újítani szeretnénk a húsvéti menün, és meglepő ötletekkel lepjük meg a családot. Idén ne gondoljuk túl: különleges ecetes tormákkal dobjuk fel az asztalt. Különböző dolgok hozzáadásával nemcsak a színét, de az ízét, állagát is alakíthatjuk.

Zöld és lila extrás tormával tehetjük színesebbé a húsvéti menüt

Az alap torma

Az a jó ezekkel a különleges ecetes tormákkal, hogy csak egy alap kell, amit aztán kedvünkre variálhatunk. Az alap torma lehet bolti vagy házi, ez ilyen szempontból mindegy, hiszen úgy is tele fogjuk keverni mindenféle jóval.

Ha otthon szeretnénk elkészíteni, ITT találunk hozzá egy tökéletes receptet.

Tejföl

Minden családban van olyan, aki nem bírja a túl erős tormát. Rajtuk segíthetünk, ha tejfölt adunk a tormához. Minden evőkanálnyi adaghoz egy kiskanál tejfölt tegyünk, majd az egészet turmixoljuk krémesre.

Kóstoljuk meg, és ha még mindig túl erőteljes az íze, szelídítsük további tejföllel.

Alma

Ízben szintén a gyöngédebb oldalon helyezkedik el az almás torma. Nyersen reszelve, megfőzve, de akár megsütve is hozzáadhatjuk a gyümölcsöt. Érdemes előtte meghámozni, hogy egységesebb legyen a kész krém.

Ízlés szerint ezt is turmixolhatjuk, de hagyhatjuk reszelt formájában is, így rusztikusabb lesz. Ízvilága attól függően, hogy milyen almát használtunk, édeskés. Ez elvesz valamennyit a torma erejéből.

Cékla

Ha unjuk a fehér színt, lélegzetelállító változást érhetünk el céklával. Ezt a két zöldséget amúgy is előszeretettel párosítja a gasztronómia, és ez nem véletlen. A cékla enyhén édes íze kiválóan belesimul az orrfacsaró torma csípősségébe.

A legjobb eredmény érdekében a céklát egyben süssük meg héjastul. Így minden íz benne marad, az állaga pedig krémesen puha lesz.

Ezután pucoljuk meg, és pépesre dolgozva adjuk a tormaalaphoz. Gyönyörű halványlila színt kap, így biztosan minden húsvéti asztal legszebb dísze lesz.

Újhagyma

Persze az is előfordulhat, hogy nem vagyunk elégedettek a csípősség mértékével. Az erős íz megszállottjai kísérletezhetnek az újhagymával. Ez a tavaszi zöldség szintén népszerű résztvevője a húsvéti menünek, ezért mi sem könnyebb, mint egy szálat próbaképp beletenni a tormába.

A hagyma egész részét használhatjuk, a fehér alja gyengébb, a zöld levelek erőteljesebb hagymaízt hordoznak. Jó arány, ha egy kis üveg tormához első körben egy szál újhagymát adunk. A levelektől enyhén zöld színe lesz, ezzel izgalmas kontrasztot teremt a sonka mellett.

Retek levele

A maradékmentés jelszava alatt a tormához adhatjuk a letépett retekleveleket és szárakat is. Természetesen a zöldségnek ez a része is ehető, sőt a retek jól ismert, borsosan csípős íze itt koncentráltan megtalálható.

A leveleket, szárakat alaposan mossuk meg, majd turmixoljuk krémesre. A tormához keverve friss, csodásan zöld krémet kapunk.

Ne hagyjuk hát nyugodni a tormát: színezzük, gazdagítsuk, hogy a húsvéti asztal ékköve legyen!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Rakjuk tele a húsvéti asztalt minden jóval:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek