Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással

Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással
Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Jamie 30 percesek szakácskönyv egyik receptje. A hozzá kapcsolódó cikket itt olvashatod.

hozzávalók / 4 adag

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk az apró darabokra tépkedett zsályalevelekkel, majd kevés olívaolajjal megkenjük.
  2. A sütőt grill fokozatra és a legmagasabb hőmérsékletre állítjuk. A kolbászokat a sütő felső rácsán 10 percig sütjük.
  3. 10 perc után megfordítjuk a kolbászokat és újabb 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és lobogó, sós vízben megfőzzük.
  5. A főtt burgonyát a vajjal elkeverve pürésítjük és hozzáadjuk a tormakrémet és kevés borsot.
  6. A póréhagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és egy centis karikákra felszeleteljük. Az olívaolajjal és a forró vízzel egy edénybe tesszük és fedő alatt, közepes lángon megpároljuk.
  7. Ha a hagyma megpuhult, levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a zsályát és a húsleveskockát.
  8. Ha a kocka felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd beleöntjük a cidert és sűrűsödésig főzzük.

 

  • sütési hőfok: 250°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 956
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
327 recept

receptjellemzők

konyha: angol
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

635
sütnivaló kolbász 40 dkg
zsálya 1 csokor
olívaolaj 1 ek
burgonya 80 dkg
vaj 2 ek
torma 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 3 dl
póréhagyma 2 közepes db
zsálya 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
cider 2 dl