Egy kifli, egy zsemle...

Nehéz megsaccolni, hogy hány kiflire, zsemlére lesz szükség a vacsorához. Másnap már nem olyan kelendő, kidobni meg ciki. 13 szuper ötlet, hogy mit kezdj a maradékkal!

A zsemlemorzsa jó ötlet, de nem lehet minden kóbor, megmaradt zsemlét ennek beáldozni. És tegye fel a kezét, akinek nincs rossz érzése, ha a kissé megszikkadt pékárut kidobja. Pedig attól, hogy szendvicsnek már nem az igazi, és a csemeténk uzsonnás táskájába nem tennénk jó szívvel, még ehető, sőt, bizonyos receptek egyenesen az ilyen zsemlét és kiflit kívánják meg. Van élet a bundás zsemlén túl, lássuk, mik a mi kedvenceink!

  1. 1.

    Pudingos kiflidesszert

  2. 2.

    Villámgyors mákos guba

  3. 3.

    Sajtkrémleves

  4. 4.

    Klasszikus máglyarakás

  5. 5.

    Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban

  6. 6.

    Húsos kifli

  7. 7.

    Gombás rakott kifli

  8. 8.

    Zsömlekeretes tükörtojás

  9. 9.

    Halfasírt 2.

  10. 10.

    Régimódi töltött tojás

  11. 11.

    Túróval töltött zsemle

  12. 12.

    Stefánia vagdalt

  13. 13.

    Szalvétagombóc

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek