r
Nosalty Logó

Szalvétagombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Szalvétagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 476 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1904 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 476 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3220.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    1403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2519 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3169 micro
Összesen 1904 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk.
  2. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
  3. A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat, és alaposan elkeverjük.
  4. 2 db tiszta konyharuhát (vagy más vékony vásznat) meglisztezünk, és a masszát két egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva, a konyharuhákra tesszük, és szorosan feltekerjük. A hengerek két végét elkötjük (befőző gumi is alkalmas erre).
  5. Széles lábosban enyhén sós vizet forralunk, ebben főzzük kb. 20-25 percig fedő alatt, közben egyet-egyet fordítunk rajtuk.
  6. Ha megfőttek, kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd kitekerjük a konyharuhából.
  7. Szeletelve adjuk bármilyen szószos hús mellé köretnek.
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 507
  • Össznézettség: 197919
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Vadas vagy bármilyen mártásos, szószos hús mellé köretnek nagyon finom. Vagy bármihez, amihez zsemlegombóc illik. Arra viszont vigyázzunk, hogy a konyharuha ne legyen öblítő illatú, mert esetleg a gombócba is belefő, és nem vagyok benne biztos, hogy az passzolna bármilyen ételhez is. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem tudsz egy jó zsemlegombóc receptet? - kérdezte egyik ismerősöm. Mondtam neki, hogy tudok, de az nem egészen gombóc, hanem valami más, de mégis majdnem ugyanaz. Na, ezzel épp elég kíváncsivá tettem, szóval elkérte a receptet. Megkerestem, kézírással másoltam ki valahonnan még régebben, és úgy ahogy volt, lefénymásoltam neki. Kipróbálta, és annyira megszerette, hogy sokszor elkészítette azután is. Én meg közben elvesztettem a saját cetlimet (folyton elvesztem a papírlapokon lévő receptjeimet...), és amikor az ismerősöm már ötvenedszer dicsérte nekem, hogy milyen finomra sikerült megint a szalvétagombócom, akkor elkértem tőle a receptjét. Ezen jót nevetett, de másnap már hozta is a saját kézírásommal írt receptemet újra fénymásolva, és kinagyítva, mert így talán nehezebben hagyom el. Egy változás azonban volt rajta. Odaírta a tetejére, hogy: Szuper!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek