r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 554 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2213 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 554 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4835.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    396 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2167 micro
Összesen 2213 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A fokhagymát lereszeljük.
  3. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk.
  4. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
  5. "Félhenger" formában tepsibe tesszük. A főtt tojásokat a közepébebeledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk, és egy kicsit belesimítjuk.
  6. Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük (kb. 15 perc alatt).
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 105
  • 7 napos nézettség: 899
  • Össznézettség: 532684
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyben sült fasírt, közepén a főtt tojással, nagyon mutatós húsétel. Fogyasztható hidegen is és melegen is. Első esetben friss kenyér és paradicsom illik hozzá.  Meleg főételként főtt burgonyával, krumplipürével tálalhatjuk. Jó tanács: lehűtve könnyen szeletelhető!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Milyen sütési módot válasszak (alsó-fels?, vagy h?lég...)? A tepsibe tettél alá egy kicsi zsírt, v agy csak üresen (zsiradék nélkül) sütöd a vagdaltat?

Törölt felhasználó

Szia Klarisz! Elnézést, de most láttam ezt a hozzászólást, valahogy elkerülte a figyelmemet és nem válaszoltam meg, elnézésedet kérem érte! :-) . Gondolom már elkészítetted, és saját tapasztalatod is van róla. Én zsiradék nélkül sütöm, és h?légkeveréssel. Üdvözlettel Kiki

Törölt felhasználó

Ezt úgy is el lehet készíteni, hogy a massza felét beletesszük egy zsírral/vajjal/olajjal kikent és prézlivel megszórt ?zgerincformába, belehelyezzük a tojásokat, majd a maradékkal beborítjuk. Az ?zgerincforma ne legyen teljesen teli, hogy a kisül? zsiradék ne folyjon ki bel?le v. tegyünk alá egy tepsit.

Törölt felhasználó

Ha valaki szereti, nagyon finom ízt ad a stefániának a majoranna és petrezselyem is, aminek egy részét a hagymához dobjuk.

Törölt felhasználó

Szerintem nagyon jó sütni s?tözsákban nemragad le és szépen megs?l.

pepecke

Ma ez volt az ebéd és nagyon fini lett bár nekem idáig egy fasírt se sikerült!Köszönet érte!!!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Nekem már sül a süt?ben :)....bár anyukám azt javasolta morzsa helyett tojást tegyünk, kenjünk a tetejére...mert a morzsa megéghet. És sütés közben is lehet kenegetni.

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Ma este ez volt a menü és nagyon izlett a férjemnek!!! :-))) Köszönöm szépen a receptet, egyszerü és könyü elkésziteni. Ami már az én hibám, hogy a formábol nem tudtam rendesen kivenni/buritani igy hát nem maradt egybe, nem baj,ugy sem akartam szépségversenyen inditani! ;-)) Finomnak finom és ez a lényeg. Mégegyszer köszi Szandra

Törölt felhasználó

Szia Szandra! Örülök, hogy ízlett. Ha simán csak lapos tepsire teszed és úgy sütöd meg, akkor nem lesz gond a tálalásnál. Mehet szépségversenyre is! :-) Üdv kiki

Törölt felhasználó

  Sziasztok. Én ma csináltam meg ebédre és nagyon finom lett csak az alja egy kicsit megégett. Tudnátok segiteni hogy legközelebb ne forduljon el?? El?re is köszönöm. Ildi

Törölt felhasználó

Szia! Próbáld meg egy szinttel magasabbra tenni a süt?ben a tepsit. Valószínüleg az alsó részen er?sebben melegít a süt?d! Üdv kiki

Törölt felhasználó

  Köszönöm a segitséget legközelebb kipróbálom

Törölt felhasználó

Sziasztok! És ha alufóliát tennék az ?zgerincformába? Akkor m?ködne a kiborítás?:) Amúgy kössz az ötletet, eszembe nem jutott volna a forma, pedig van otthon kett? is:)

Törölt felhasználó

SZia! Nem ajánlom, mert beleragad és apránként kiszedegetni bel?le nagyon nehéz. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Próbáld meg úgy, hogy süt?papírt teszel alá, úgy biztosan nem ragad le, és kiborítani is egyszer?bb. :)

Törölt felhasználó

Szia, szerintem kend ki a süt?t vajjal vagy margarinnal, majd szórd be zsemlemorzsával, elvileg nem szabad, hogy beleragadjon.

Szilveee

Én sütöttem már húst [nem ilyet] ?zgerincben, és csak abba a részébe ragadt bele az alufólia, ahol sajtos volt... Jó, mondjuk ez fasírt, sose csináltam még ilyet, de tervben van a kipróbálása : )

Törölt felhasználó

Ez volt a tegnap esti vacsora és a mai reggeli is :D Nem bírtam megállni hogy ne ezt egyek reggelire... Nagyon jó recept! Köszönöm

lajko

SZERINTEM HA AZ ALUFOLIÁT A FORMÁBA KIKENITEK EGY KICSI ZSIRRAL AKKORSEM RAGAD BELE LEGALÁBB IS NEKEM NEMSZOKOTT

manócska2010

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Jénai tálban sütöttem és minimálisan kikentem olajjal, bár sütésnél kell? zsiradék sült ki bel?le, így lehet, hogy legközelebb nem fogom kikenni.Tettem bele majorannát és petrezselymet és 1 tk mustárt. :) Köszönet a receptért. Üdv Manó

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! szia kiki

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megcsinálni a hétvégén, de annyi gondom van, hogy nem tudom, kb. mennyi sót kellene beletenni. Tudom, ez ízlés dolga, de ha lenne mihez viszonyítanom, könnyebb lenne. Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Pontos mennyiséget sajnos nem tudok mondani. Talál egy teáskanálnyi. Én régebben úgy csináltam, hogy miután megsóztam csináltam bel?le egy kis gombócot, kilapítottam és egy kevés olajon egy serpeny?ben megsütöttem és megkóstoltam. Ha sótlan volt akkor tovább próbálkoztam. Kicsit macerás de ezzel a módszerrel nem marad sótlan. Szia Kiki

teca326

Szia Kiki! Megcsináltam a hétvégén és nagyon finom lett.Szépséghibája volt csupán,kicsit szétrepedt a teteje,f?leg a tojásoknál,de ez az én hibám,valószín?leg mélyebbre kellett volna raknom ?ket.Legközelebb úgy csinálom és akkor pont olyan szép lesz,mint a tiéd.:-)Tényleg klassz recept,elmentve,a régi receptem pedig a kukába!Köszönet érte,biztosan sokszor fogom készíteni,mert a párom is oda volt érte!Minden jót Neked! Teca326

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! Nagyon szívesen! Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek