r
Nosalty Logó

Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban

Kikikinsz
Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1199
Kalória
47.2g
Fehérje
71.8g
Szénhidrát
79.9g
Zsír
268.9g
Víz
161.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    268.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    319.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5111.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1075.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1414 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2238 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. A darálthúst ízlés szerint fűszerezzük (őrölt pirospaprika, só, bors, bazsalikom, egy kevés olívaolaj, bármilyen csípős ízesítő), a rizzsel és az 1 db tojással alaposan összekeverjük.
  2. Zsemlemorzsát szórunk a kezünkre és kicsi golyókat formálunk a masszából.
  3. A paradicsomlevet felmelegítjük, majd beletesszük a húsgolyókat és kicsi-közepes lángon megfőzzük.
  4. A tepsink alját egy kis olívaolajjal kikenjük. A sajtos stanglikat felszeleteljük. Egy rétegben elhelyezzük a tepsiben, úgy, hogy szinte teljesen kitöltse. Egészen kicsi darabokat is vágtam és azzal tömködtem ki a lyukas részeket. A tetejükre olívaolajat és fokhagymát teszünk (apró darabban vagy összetörve).
  5. Erre jön a tejfölből és a tömlős sajtból kikevert massza, amit szépen egyenletesen elkenünk. Erre pedig ráreszeljük a trappista sajtot.
  6. Ha elkészültek a húsgolyók egyesével besorakoztatjuk a tepsibe, a besűrűsödött paradicsomlevet pedig ráöntjük.
  7. Ezt 5-10 percig 100 fokon előmelegített sütőben összesütjük.
  8. Ráreszeljük a füstölt sajtot, ráolvasztjuk a sütőben és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Az egyik külföldi képfeltöltő oldalon láttam meg egy képet erről az ételről, az elkészítésről a részleteket én találtam ki a saját ízlésünknek megfelelően. Itthon imádják :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek