Nosalty Adventi Kalendárium – December 2. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December másodikán alkoss apró bonbonokat aszalt gyümölcsből!

December második napját töltsük egy kis matatással: készítsünk aszalt gyümölcsös bonbonokat. Napközben, de akár este is kikapcsoló, akár terápiás foglalkozás válhat belőle, aminek a végén egy halom kis finomságot tehetünk el a hűtőbe. Elmajszolhatjuk őket a hónap folyamán, persze ajándék is válhat belőle: mikulásra vagy karácsonyra odaadhatjuk a bonbonokat az édesszájú ismerőseinknek, barátainknak.

Nosalty Adventi Kalendárium – Alkoss apró bonbonokat aszalt gyümölcsből

Olvasszunk csokoládét

Ahhoz, hogy szép, fényes és roppanós külseje legyen a bonbonoknak, egy bizonyos módon kell megolvasztanunk a csokit. Gőz fölött fogunk dolgozni, egy tálban vagy kisebb lábasban.

Tegyük a gőz fölé helyezett edénybe a darabokra tört, illatos csokoládé felét, majd olvasszuk meg teljesen.

Ha elolvadt, és egy mélybarna, selymes fényű csokoládétó terjeng a tálban, vegyük le a gőzről, és keverjük hozzá a csoki másik felét. A visszamaradó hő megolvasztja a még szilárd darabkákat, ettől fényesebb lesz a bonbon külseje, és nem fog olyan könnyen megolvadni.

Válasszunk aszalványokat

Nagyon gyors és szórakoztató bonbonkészítés következik, ezt pedig a tél kincseinek, az aszalt gyümölcsöknek köszönhetjük. Ebben a zord időben, amikor a friss (hazai) gyümölcs ritka, a természet apró cukorkáival dőzsölhetünk egy kicsit.

Érdemes nagyobb vagy közepes gyümölcsöket választani: aszalt szilva, sárgabarack, datolya, füge és barátai. Persze, ha van türelmünk hozzá, szórakoztathatjuk magunkat mazsolával vagy áfonyával is.

Ízesítsük őket

Dobjuk fel a kis bonbonokat plusz ízekkel: áztassuk az aszalványt gyümölcslébe vagy alkoholba (a szilvához nagyon jól illik a vörösbor, a barackhoz pedig a pálinka), ezt az előző este tegyük meg, majd hagyjuk pihenni őket egy éjszakán át a hűtőben.

Olajos magvakat – például mandulát vagy diót – is nyomhatunk a közepükbe, ezzel nemcsak ízben, hanem állagban is izgalmasabbak lesznek.

A legkedvesebb ehető ajándék

Mártsuk a gyümölcsöket az olvasztott csokiba vagy öntsük le egyenként a szemeket a gazdag csokoládé folyékony aranyával. Hagyjuk őket megdermedni a hűtőben.

Csomagolhatjuk kis üvegekbe, egyenként zsírpapírba vagy apró celofáncsomagokba. Rejtsük őket a családtagok csizmájába mikuláskor, tegyünk egyet-egyet a munkatársak asztalára, akasszuk be őket a barátoknál a kerítésre. Vagy együk meg az összeset, amikor épp senki nem figyel.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!