3+1 hűtőrendezési trükk: ne vesszen kárba a zöldség, gyümölcs

A kidobott ételek talán legnagyobb részét a hűtőben felejtett zöldségek és gyümölcsök teszik ki. Ezzel azonban nemcsak hulladékot termelsz, de szó szerint pénzkidobás is. Az alábbi trükkökkel azonban megelőzheted ezt!

Számos elv és nézet létezik, hogy mi a hűtő rendszerezésének legoptimálisabb módja, mi most azonban egy szempontra koncentrálunk: arra, hogy a zöldségek és gyümölcsök - kivéve, amik nem a hűtőbe valók - ne csak azért kerüljenek be a hűtőbe, hogy onnan aztán egyenesen a kukában landoljanak. Ehhez hoztunk most néhány hasznos tippet. Így rendszerezd a hűtőben a zöldségeket és a gyümölcsöket:

3+1 hűtőrendezési trükk: ne vesszen kárba a zöldség, gyümölcs

Dobozok mögött megbúvó zöldségek vagy a hűtő alsó fiókjában felejtett gyümölcsök – mindannyian néztünk már szembe feledékenységünk szomorú következményeivel. De ennek nem feltétlenül kell így lennie. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy egyszerű módszer, amivel biztosan nem feledkezel meg róluk? Egy TikTok-felhasználó, @domesticblisters osztott meg egy videót arról, hogy ő miként pakolja be a hűtőjét.

Ennek lényege, hogy a különböző csomagolt és hosszan elálló dolgokat teszi a hűtő fiókjába, vagyis oda, ahova gyárilag a zöldségeket száműzzük.

Akkor hova kerülnek a zöldségek és gyümölcsök? A polcok elejére, valamint az ajtóba!

@domesticblisters

Welcome to my ADHD fridge. #strugglecare #organizingtiktok #mentalhealth #executivefunctionhacks #TakisTransformation

♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes

Azokat a termékeket tehát, amelyeknek nem nézegeted minden nap a lejáratát (pl. üveges majonéz, ketchup, stb.) nem baj, ha elteszed szem elől a lenti fiókba, helyette a zöldségek, gyümölcsök kerüljenek az oldalsó ajtóba. Igaz, hogy odalent megfelelő a hőmérséklet és a páratartalom a zöldségeknek, de ezzel a módszerrel és még néhány tippel sokkal hatékonyabban rendezheted be a hűtődet.

Használj műanyag zacskókat

Lehetőleg újrahasználható zacskókat, műanyagot vagy szilikont – a lényeg, hogy zárható legyen - használj ebben az esetben, de az elv az, hogy a zacskók azért működnek, mert megakadályozzák a vízvesztést, ami az ételek megromlásához vezet.

Ez segít, hogy a relatíve melegebb polcokon és ajtóban is jól érezzék magukat a zöldségek, gyümölcsök.

Használj átlátszó tárolókat

A videóban is látszik, hogy a maradék vagy előkészített zöldségek dobozokba kerülnek. Ez egy remek megoldás a korai romlás megelőzésére, de ügyelj rá, hogy átlátszó műanyag vagy üveg tárolót használj, hogy ne feledkezz meg róluk.

Rotáld az ételeket

A módszer lényege, hogy azok az ételek, amelyeket minden nap eszel vagy rövid időn belül kell elfogyasztani őket, minél közelebbi és látványos helyre kerüljenek. Ezért, ha bevásárolsz, és újra megtöltöd a hűtőt, ne felejtsd el, hogy a régebbi ételeket tedd előre, hogy a látóteredbe kerüljenek, és ne feledkezz meg róluk. A zacskók és tárolók segítenek, hogy ne menjenek tönkre olyan gyorsan az ételek, azonban érdemes figyelned a szokásaidat. Lehet, hogy érdemes átgondolnod, mekkora mennyiséget vásárolsz, és a nagybevásárlás helyett lehet, hogy megéri inkább többször elmenned a boltba kisebb adagokért.

Forrásunk volt


Ne válasszon el semmi az álomkonyhádtól:

Címlapról ajánljuk

További cikkek