12 ünnepi leves advent utolsó vasárnapjára
Hihetetlen, de elérkezett az idő, hogy meggyújtsuk a negyedik gyertyát is. Miután családi körben megtettük, üljünk le asztalhoz, és együnk egy tál forró levest.
NosaltyHihetetlen, de elérkezett az idő, hogy meggyújtsuk a negyedik gyertyát is. Miután családi körben megtettük, üljünk le asztalhoz, és együnk egy tál forró levest.
NosaltyA csirkecomb igazán szaftos tud lenni, egészen olcsó, ráadásul jól fűszerezve akár ünnepi fogásnak is kiváló. Készítsünk advent utolsó hetében egy mennyei főfogást belőle.
NosaltyA köret legalább annyira fontos, mint a főfogás a karácsonyi asztalon. Szerencsére van pár ötletünk, mit tegyél az asztalra.
NosaltyA következő adventi hétre olyan recepteket gyűjtöttünk össze, melyek kivétel nélkül mind Philips Airfryer XXL Smartban készültek. Ötleteljetek a karácsony előtti rohanós hetekben velünk, főzzetek, süssetek kedvetekre!
HirdetésAz adventi időszak egyik legkedveltebb sütije a linzer. Az omlós tésztából készült lekváros aprósüti igazi karácsonyi hangulatot varázsol, így szinte kötelező elkészíteni advent harmadik vasárnapján.
NosaltyFontos, hogy olyan süteményeket tálaljunk karácsonykor, melyek nemcsak szépek, de isteni finomak is. Ezek garantáltan emelik az ünnep fényét.
NosaltyDecemberben rengeteg gasztroprogram vár az egész országban. Lessetek körbe, mik várnak az adventi időszakban!
NosaltyMagyarországon kevésbé elterjedt ez a hagyomány, ám Észak-Amerikában és egyes angolszász vidéken mind a mai napig ebben a formában él: a gyerekek tejet és kekszet hagynak elöl a Mikulásnak szenteste. Sőt egyes országokban a rénszarvasnak is készülnek egy kis meglepetéssel.
NosaltyOlyan cukormentes és gluténmentes finomságokat válogattunk össze, melyek passzolnak a gyerekek mikuláscsomagjába.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Ezúttal a decemberi, ünnepi finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.
NosaltyA mézes krémes egy csodás sütemény, melynek ott a helye az ünnepi asztalon. A karácsony azonban még messze van, így érdemes lehet egy gyors próbasütést csinálni, hogy rátaláljunk a megfelelő receptre.
NosaltyAz aprósütemények mellé érdemes lehet egy tortát is készíteni az ünnepi asztalra.
NosaltyA burgonyaköretek tárháza szinte végtelen, újítsunk be, válasszunk innen krumplis finomságot, akár már az ünnepekre is.
NosaltyA csillagok idén sem hagytak minket ötlet híján, ha esetleg elbizonytalanodtunk volna, melyik mézeskalácsot szeretnénk megsütni az ezer változat közül.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.