12 ünnepi leves advent utolsó vasárnapjára
Hihetetlen, de elérkezett az idő, hogy meggyújtsuk a negyedik gyertyát is. Miután családi körben megtettük, üljünk le asztalhoz, és együnk egy tál forró levest.
NosaltyHihetetlen, de elérkezett az idő, hogy meggyújtsuk a negyedik gyertyát is. Miután családi körben megtettük, üljünk le asztalhoz, és együnk egy tál forró levest.
NosaltyA csirkecomb igazán szaftos tud lenni, egészen olcsó, ráadásul jól fűszerezve akár ünnepi fogásnak is kiváló. Készítsünk advent utolsó hetében egy mennyei főfogást belőle.
NosaltyA köret legalább annyira fontos, mint a főfogás a karácsonyi asztalon. Szerencsére van pár ötletünk, mit tegyél az asztalra.
NosaltyA következő adventi hétre olyan recepteket gyűjtöttünk össze, melyek kivétel nélkül mind Philips Airfryer XXL Smartban készültek. Ötleteljetek a karácsony előtti rohanós hetekben velünk, főzzetek, süssetek kedvetekre!
HirdetésAz adventi időszak egyik legkedveltebb sütije a linzer. Az omlós tésztából készült lekváros aprósüti igazi karácsonyi hangulatot varázsol, így szinte kötelező elkészíteni advent harmadik vasárnapján.
NosaltyFontos, hogy olyan süteményeket tálaljunk karácsonykor, melyek nemcsak szépek, de isteni finomak is. Ezek garantáltan emelik az ünnep fényét.
NosaltyDecemberben rengeteg gasztroprogram vár az egész országban. Lessetek körbe, mik várnak az adventi időszakban!
NosaltyMagyarországon kevésbé elterjedt ez a hagyomány, ám Észak-Amerikában és egyes angolszász vidéken mind a mai napig ebben a formában él: a gyerekek tejet és kekszet hagynak elöl a Mikulásnak szenteste. Sőt egyes országokban a rénszarvasnak is készülnek egy kis meglepetéssel.
NosaltyOlyan cukormentes és gluténmentes finomságokat válogattunk össze, melyek passzolnak a gyerekek mikuláscsomagjába.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Ezúttal a decemberi, ünnepi finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.
NosaltyA mézes krémes egy csodás sütemény, melynek ott a helye az ünnepi asztalon. A karácsony azonban még messze van, így érdemes lehet egy gyors próbasütést csinálni, hogy rátaláljunk a megfelelő receptre.
NosaltyAz aprósütemények mellé érdemes lehet egy tortát is készíteni az ünnepi asztalra.
NosaltyA burgonyaköretek tárháza szinte végtelen, újítsunk be, válasszunk innen krumplis finomságot, akár már az ünnepekre is.
NosaltyA csillagok idén sem hagytak minket ötlet híján, ha esetleg elbizonytalanodtunk volna, melyik mézeskalácsot szeretnénk megsütni az ezer változat közül.
NosaltyJuj, de finom lesz ez a hármasfogat! Tudjuk, hogy a főétel megosztó, de most úgy döntöttünk, csak magunkkal foglalkozunk, mi pedig imádjuk a hawaii csirkét.
NosaltyRácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.
NosaltyŐsszel és télen különösen jól esik egy csésze ebből a különleges italból, de nyáron akár hidegen is fogyaszthatjuk ezt a csodás italt.
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Tavasszal akarva akaratlanul friss erdei termésekbe lehet botlani, ha az erdőt járjuk. A piros bogyókat látva minden bizonnyal elcsábulunk egy-két édes falat erejéig, azonban előtte mindenképp győződjünk meg arról, hogy ehető bogyóról van szó!
Ha termesztesz a kertedben friss zöldfűszereket, a kapor is a repertoárod része, és imádnád, ha még több, még bujább termésed lenne, egy olcsó hozzávalót tegyél a locsolóvízbe.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...