Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívecskés gesztenye bonbon

Szívecskés gesztenye bonbon
Szívecskés gesztenye bonbon
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gesztenyés bonbonszerűséget, de nem gesztenyegolyót szerettem volna csinálni, és ez lett belőle. Nagyon finom volt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládé kétharmadát megolvasztjuk, és kikenünk vele egy szilikon bonbonformát. 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. A gesztenyét és a porcukrot egyneművé keverjük a tejszínnel. A tölteléket a bonbonformák mélyedéseibe kanalazzuk, majd újabb 20 percre hűtőbe tesszük.
  3. A csoki maradék egyharmadát megolvasztjuk, és lezárjuk vele a bonbonokat. Egy órára hűtőbe tesszük.
  4. Kifordítjuk a formából, és levágjuk róla a felesleges részeket.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 751
elküldve: 5
receptkönyvben: 586
elkészítve: 15/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés bonbon, gesztenyés szívek

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kedveske
mirtill / kedveske Fri, 2013-11-08 09:03

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tejszín használsz hozzá? Hab, vagy főző? ha habtejszínt, akkor azt fel kell verni? válaszodat előre is köszönöm!

Jella
Jella Sat, 2012-11-24 16:50

Kislányom lisztérzékenysége miatt pont ilyen receptekre vadászok! Azt hiszem ez lesz az egyik édesség amit a bölcsis mikulás bulira viszünk! Köszi érte! :)

nori88
Nóri* / nori88 Thu, 2012-11-08 19:47

szia! Szerinted meddig áll el a hűtőben? Karácsonyra szeretném megcsinálni, de csak pár nappal előtte lenne időm megcsinálni.
Köszi!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Fri, 2012-10-12 18:48

Üdv mindenkinek!!
Ikeában láttam, jégkockatartót, ami ilyen szívecskés formájú ,ami gumiból (szilikonból? )van.
250 forint.
Szerintem tökéletes lesz ehhez a recepthez.
Holnap ki is próbálom.:)

inf3rno
inf3rno / inf3rno Wed, 2012-03-28 07:44

Jól néz ki, de nekem úgy tűnik, hogy nincs temperálva a csoki burok, elég fénytelen... Ettől függetlenül kipróbálom, mert ritka az olyan gesztenyés bonbon recept, ami nem a meggyes-gesztenyés fajta. Majd írok, hogy milyen lett...

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2012-03-28 19:32

Nem vagyok egy nagy bonbon-szakértő, ezért nem lett olyan szép fényes. Remélem ízleni fog!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Wed, 2012-03-28 20:32

Nem egy nagy ördöngősség, ahhoz, hogy fényes legyen temperálni kell előtte a csokit, itt van néhány leírás, hogy ezt hogyan kell:
http://balhetterem.blogspot.com/2011/03/csokolade-temperalasa.html

A kakaóvajnak több kristályszerkezete van a béta, ami nekünk jó, ez csak egy bizonyos hőmérséklet tartományban alakul ki: kb 22-28 fok, ennek is inkább a felső vége, de ez a tiszta kakaóvajra vonatkozik, a csokinál melegebb kell, hogy legyen néhány fokkal. Ahhoz, hogy elkezdjen béta kristályokat növeszteni a kakaóvaj ebben a hőmérséklet tartományban kell tartani egy ideig, és közben folyamatosan keverni, hogy homogén legyen a hőmérséklet eloszlása (na legyen az, hogy a közepe meleg a széle meg hideg). Ezt csinálja a márványlapos módszer. Ha már kinőttek a jó fajta krisályok, akkor utána lehet szaporítani őket, úgy, hogy olvadt csokiba szórsz temperált csokit vagy kakaóvajat. Ezek már tartalmazzák a béta kristályokat, és ha a keverék megintcsak a megfelelő hőmérséklet tartományban marad, akkor ezek már könnyen kinőnek. Ezt használja ki az összes temperálási módszer, annyi a különbség, hogy a márványlaposnál folyékony a csoki amivel beoltasz a többinél meg szilárd a csoki/kakaóvaj.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-03-29 06:37

Igen, ezt már olvastam párszor, tudom, hogy kéne temperálni, csak hiányzik egy maghőmérő.

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2012-03-29 09:55

Ja, az itthon sajna nekem is, majd próbálok keríteni egyet, de szerintem addig egy szimpla alkoholos hőmérő is megteszi.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-03-29 22:05

Köszi, tudom, szebb lenne, alkoholosra még nem gondoltam, de akkor kipróbálom, amíg nem veszek maghőmérőt, köszönöm az ötletet:))

gasztrula
sétapálca / gasztrula Wed, 2012-03-21 16:02

Most jutott időm az elkészítésre :) Nagyon finom lett! nekem marad egy kis krém is, olvasztott csoki is, ezeket összekeverve croissant töltelékeként használtam fel, és leöntöttem a felvert, cukrozott tejszínnel. Isteni vacsora volt!

Nyafi
Nyafi Wed, 2012-03-14 20:20

Szia Flóra!
Megkérdezhetem, h mennyi bonbon lett belőle? Ha netalán kevésnek találnám, akkor egyből dupla adagot csinálok! :)
Üdv.:
Nyafi

Olgi1969
Olgi1969 Thu, 2012-02-09 15:17

Kedves Flóra!

Amikor az olvasztott csokit a formába kenem,hogy érem el,hogy a forma oldalán is ott maradjon a csokiréteg?

Köszönettel:Olgi

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2012-10-21 14:46

Szia!
A jégkockatartóba szerinted, lehet meleg csokit önteni?? (miből van a jégkockatartód?)
Vagy kicsit várni kell amíg kihül?
Az enyém gumiból.
Szeretném kipróbálni.
Köszi szépen a választ!

jacobsens
jacobsens Fri, 2011-12-09 21:40

kedves Flóra! csak egy kerdesem lenne: habtejszin vagy fozotejszin kell bele? valaszodat elore is koszonom!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-11-17 17:38

Kedves Flóra !
Gratulálok ! Csodálatosak ezek a bonbonok.
Látszik rajta, hogy csak finom lehet. Mentve.
Üdvözöllek :Anci

181
étcsokoládé 80 g
gesztenyemassza 80 g
habtejszín 35 g
porcukor 10 g