Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Itt a karácsony, itt van újra, vele együtt pedig sűrűsödnek a feladatok a család életében, a gyerek sulijában, a cégnél, és akkor az ajándékvásárlást és az ünnepi menü megtervezését még nem is említettük. Ilyenkor, az adventi hajtásban emiatt inkább a gyors fogásokat szeretjük, és az sem probléma, ha előkerül némi mélyhűtött finomság, vagy mondjuk egy kis sült krumpli, rántott sajt, bundázott gomba vagy fasírtgolyó...és a kedvenc Felix ketchupunk!

Lehet az csemege, csípős, hozzáadott cukor nélküli, steviával édesített vagy olyan erős, mint a pokol tüze, az alábbi főételek mellé mind-mind dukál egy jó adag az imádott Felix ketchupunkból!

Lássuk a gyors és laktató heti menünket ünnepek előttre:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.