r
Nosalty Logó

Dejós hókifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Dejós hókifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 4113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 432 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3881.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 4113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A búzacsírát serpenyőben megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük a napraforgómaggal, dióval és cukorral. Simára daráljuk és egy tálba öntjük a keveréket. A tejet felmelegítjük, majd annyit adunk hozzá a magos töltelékhez, hogy az kenhető, formázható állagot kapjon. Félretesszük.

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hideg vajat a liszthez kockázzuk, majd a kezünkkel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojássárgáját és egységes masszát gyúrunk.
  2. Lisztezett felületen 3-5 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges méretű köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepére helyezünk egy kiskanálnyi tölteléket, félbe hajtjuk és elrendezzük a lezárt kifliket egy sütőpapíros tepsin.
  3. 165 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd még melegen megforgatjuk a hókifliket a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1217
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Dejós hókifli
Lakos Benedek 264 recept

A dejó nagyjából pontos házi receptje tartalmaz néhány furcsa alapanyagot, azonban egyszer érdemes lehet megbirkózni vele, mert mindenképpen érdekes kísérlet. Töltsük hókiflibe, és lepődjünk meg rajta, hogy nem is olyan borzasztó a végeredmény.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk