Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors bögrés "zserbó"

Gyors bögrés "zserbó"
Gyors bögrés "zserbó"
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nincs "kéznél" a Nagyi, de szeretnénk egy finom, ragacsos, diós, lekváros, csokis sütit enni, mindenféle méricskélés és bonyodalom nélkül, akkor fog nagyon jól jönni ez a recept!
Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét! ;)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
  2. Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
  3. Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
  4. Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
  5. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 95
össznézettség: 138 323
elküldve: 46
receptkönyvben: 805
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1157 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés zserbó

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogarka1
Bogarka1 Sun, 2020-05-03 22:59

Sziasztok! Az imént próbáltam elkészíteni és pocsék lett. A közepe nekem sem sült meg. Véleményem szerint a szárazanyagtartalom nagyon kevés ennyi nedves összetevőhöz.

Mariello
Mariello Sat, 2020-04-11 12:49

Sziasztok! Még ilyen könnyen és gyorsan elkészíthető finom süteményt sohasem készítettem.Nekem egyáltalán nem lett ragacsos a tésztája.Persze a hozzávalókat nagyon pontosan mértem.Ügyelni kell,hogy sem a tej ,sem pedig a lekvár ne legyen több.A lekvár esetében ez 160gr és nem 165-170gr stb.A sütési idő pontosan 40 perc.Kicsit csalós a tészta ,mert a teteje előbb pirul mint az alja,de ha mindent előírás szerint mérünk és készítünk ,akkor az eredmény egy nagyon könnyű és finom piskóta szerű tészta.Én a kezdetben a cukrot hiányoltam ,de a még nyers tésztát megkóstolva rájöttem valóban nem szükséges bele a cukor.Én a tetejére legközelebb csak fele mennyiségű csokit teszek,mert ezt túl soknak tartom / 100 gr olvasztott csokoládét 100 ml tejszínnel és fele cukorral,azaz 62,5 gr./De ez ízlés kérdése csupán .Tehát én nagyon elégedett vagyok ezzel a sütivel,ezért köszönöm neked,hogy megosztottad velünk. :) Üdvözlettel Marielló

Eva6507
Eva6507 Thu, 2020-04-16 13:31

A tészta mennyisége nagyon kevés. Én egy normál méretű tepsibe tettem (21x32 cm). Kb. 1 cm magas lett, amit nem lehet kettévágni.
Szerintem dupla adag kell a tésztához mindenből, kivéve a sütőport. Akkor ketté lehet vágni, és megkenni lekvárral. Nekem sem lett ragacsos a tészta.
A csokimázhoz is elég a fele valóban.

tetej
Tetej / tetej Sun, 2018-11-04 09:24

Biztosan finom! De én inkább maradok a jól bevált zserbónál! Sok a negatív hozzászólás !

rocketscientist
rocketscientist Wed, 2018-01-24 20:05

Senkinek nem ajálom nagyon gagyi lett, ragacsos belső, köze nincs a képhez ami fel van téve :) Ha valaki nagyon egyszerűt akar akkor inkább sima piskóta csokival. Ennyi.

kingabinga
kingabinga / kingabinga Mon, 2017-12-18 18:58

Sziasztok! Mit gondoltok, működne ez kukoricaliszttel is? Úgy gluténmentes lenne. Szerintem kicsit szárazabb lenne, hasonlóan a gyümölcskenyérhez, de talán működhet... Köszönöm a véleményeteket előre is! :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2017-12-19 12:56

Kedves kingabinga,

szerintünk semmi akadálya!
Írd majd meg, hogy milyen lett! ;)

Üdv.,
A Nosalty csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2017-12-15 11:36

Kedves killermaci,

szerintünk nem szükséges, elég édes volt így is, hála a bögre lekvárnak és a csokinak a tetején. ;)

Üdv.,
A Nosalty csapata

andiano
andiano Thu, 2019-10-31 10:24

Több hozzászólásban olvastam hogy ragacsos a tészta belseje sütés után. Kijavítanák a receptet? Én szeretném megsütni de így nem merem elkészíteni ha hibás a recept.

800
tej 2.5 dl
tojás 1 db
sárgabaracklekvár 320 g
dió 135 g
finomliszt 1 bögre
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 200 g
cukor 0.5 bögre
habtejszín 2.5 dl