r
Nosalty Logó

Klasszikus rántott sajt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 877 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3505 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 877 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9648.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3498 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 3505 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk.
  2. A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy minden oldalát rendesen befedje.
  3. Azután a tojásba forgatjuk, és úgy járunk el, ahogy a liszt esetében.
  4. Ezután jöhet a zsemlemorzsa, itt majd érdemes arra figyelni, hogy ha mindenhol jól befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól.
  5. A lényeg pedig a dupla panírozásban rejlik, ami nem más mint, hogy az előbbi zsemlemorzsázást követően még egyszer megismételjük a tojás és morzsába forgatást.
  6. Végül pedig bő olajban kisütjük a sajtokat. A lényeg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és lehetőleg amint készen vannak, fogyasszuk is el, hogy jó nyúlós maradjon még a sajt!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 79
  • 7 napos nézettség: 687
  • Össznézettség: 162514
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A klasszikus rántott sajtot rendkívül egyszerűen otthonunkban is elkészíthetjük, egyre kell figyelni, hogy duplán panírozzuk, így elkerülhetjük azt a balesetet, hogy sütés közben kifolyik a sajt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek