Ezeket a főzelékeket imádni fogod!

Főzelékeket enni nyáron a legjobb, ám mielőtt chipsekbe és rántott húsba fojtanánk a bánatunkat, jó, ha körbenézünk a mélyhűtőkben és a zöldségeseknél!

Krumplifőzelék liszt nélkül

Bár én nem vagyok ellene a liszttel való sűrítésnek, ezt a főzeléket mindig így, liszt nélkül készítem. A burgonyának nagyon magas a keményítőtartalma, így lehetővé teszi, hogy a ...

A november, sőt a még ínségesebb téli hónapok is tartogatnak meglepetéseket!A sütőtökről talán ritkán vagy soha nem jut eszedbe, hogy főzeléket készíts vele, valóban, nem egy klasszikus főzeléknövény, de ha arra buzdítunk, hogy süsd meg és isteni fűszerekkel – mint gyömbér, szegfűszeg, fahéj – turmixold össze, natúr joghurttal higítsd, és voilá! Eddig nem ismert ízek, feltétként jöhet egy kis frissensült hozzá. A finomfőzelékkel kapcsolatban sokaknak averziója akad... gyanítjuk, hogy emögött a iskolai menzán szerzett élményeknek nagy mértékben van szerepük. A titok a lassú összefőzésben rejlik, abban, hogy hagyjuk kibontakozni az ízeket.

3 fogásos őszi csemegék >>

Sárgarépa főzelék 4.

A húslevesben főtt sárgarépát mindenki szereti nálunk. Ezt az ízt keresve találtam ki a főzeléknek ezt a formáját.  Egy régi nyáron, a balatoni nyaralónkban, ebédidő tájt ...

A sárgarépát a sütőtökhöz hasonlóan készíthetjük el, joghurt helyett akár tejjel is krémesíthetjük a kapott pürét. A káposztaszezonban nem is lehetne aktuálisabb egy jó kelkáposztafőzelék, aki ezt nem szereti, annál nem nagyon van mese: valószínűleg semmilyen formában nem tudod majd megkedveltetni, bár egy kis füstös íz, mondjuk kolbász formájában talán formálhat valamit az ízlésen. Ha már unod a brokkolit levesként, akkor ne habozz főzelékként kipróbálni!

Mennyei malacságok mangalicából >>

Ízes krumplifőzelék

Jönnek a hűvösebb idők. Nyáron elegendő salátát enni a husi mellé, de most egy tál főzelék szívet melengető kiegészítője a mindennapoknak.

Nagy és megosztó befutók a sóska és a spenót, melyekből – a zöldpártiaknak jó hír – még mindig kapható friss, zsenge szabadföldi termés a zöldségesnél. Fogyókúrázóknak az ízletes tökfőzeléket ajánljuk, csepp citrommal vagy almaecettel savanyítva fanyar finomság lesz belőle. A nagy öregek: bab, lencse, sárgaborsó, burgonya, zöldborsó – ezek tökéletesen laktatnak, egy hátrányuk: hogy minimum nyolcórás, előzetes áztatást igényelnek. Ha habarást alkalmazol, a türelmesség ismét eredményre vezet: várd meg, míg az étel cseppet lehűl, és már lekapcsolt platnin vagy alacsony lángon sűrítsd a lisztes tejföllel a főzelékedet.

Vörösbab-főzelék Dianaturától

Az igazi retró ételek mindig slágerek maradnak. Eszembe jutott a konzerv sólet, amelyben egy főtt tojás is volt, talán még most is lehet kapni az üzletekben..:) A rántás készíthető ...

Tejfölös fejtett babfőzelék

Főzelékimádó Apuskámnak készítettem ebédre. A 9 hónapos kislányom is megkóstolta egy picit, kenyérbél falatkát átittatam vele... Hát imádta! Rendesen őrjöngött érte. :)

Lencsefőzelék füstölt tarjával

Nagyon sok lencsefőzelék receptet olvastam a könyvekben, interneten. Nem tudtam, melyik lenne a legfinomabb, így inkább elkészítettem a saját verziómat. Mindenkinek ízlett itthon, így hát ...

Fokhagymás-tejes tökfőzelék

Soha életemben nem szerettem a tökfőzeléket, kivéve persze Mamáét. Hasonlóképpen készítette, talán annyi különbséggel, hogy az olaj helyett zsírt használt, gondolom én, mert a ...

Nektek melyik főzelék a kedvencetek?

További főzelékekért kattints ide >>

Márton-napi ludaskása >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...