r
Nosalty Logó

Vörösbab-főzelék Dianaturától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
DiaNatura
Vörösbab-főzelék Dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2541 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 317 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15427.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    11460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1791 micro
  • Kolin:
    1417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2721 micro
Összesen 2541 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kuktában a babtól függően kb. 60 percig főzzük, ízesítjük sóval, babérlevéllel.
  3. A kacsazsíron rövid ideigmegdinszteljük a hagymát, az összezúzott fokhagymát, rátesszük a lisztet.
  4. A pirospaprika a végén kerül rá, ekkor le is húzzuk a tűzről.
  5. A babot besűrítjüka hagymás-paprikásrántással,majd cukorral, ecettel ízesítjük ízlés szerint.
  6. Főtt kemény tojásokkal forróntálaljuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 503
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 78516
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösbab-főzelék Dianaturától
DiaNatura 132 recept

Az igazi retró ételek mindig slágerek maradnak. Eszembe jutott a konzerv sólet, amelyben egy főtt tojás is volt, talán még most is lehet kapni az üzletekben..:) A rántás készíthető olívaolajjal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?