r
Nosalty Logó

Vörösbab-főzelék Dianaturától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
DiaNatura
Vörösbab-főzelék Dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2541 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 317 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15427.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    11460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1791 micro
  • Kolin:
    1417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2721 micro
Összesen 2541 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kuktában a babtól függően kb. 60 percig főzzük, ízesítjük sóval, babérlevéllel.
  3. A kacsazsíron rövid ideigmegdinszteljük a hagymát, az összezúzott fokhagymát, rátesszük a lisztet.
  4. A pirospaprika a végén kerül rá, ekkor le is húzzuk a tűzről.
  5. A babot besűrítjüka hagymás-paprikásrántással,majd cukorral, ecettel ízesítjük ízlés szerint.
  6. Főtt kemény tojásokkal forróntálaljuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 72532
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösbab-főzelék Dianaturától
DiaNatura 132 recept

Az igazi retró ételek mindig slágerek maradnak. Eszembe jutott a konzerv sólet, amelyben egy főtt tojás is volt, talán még most is lehet kapni az üzletekben..:) A rántás készíthető olívaolajjal is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves dianatura, a sóletet süt?ben kb. 2 órát sütjük...ett?l függetlenül, babf?zeléknek nagyon finom lehet:) bocsiiii:)))

DiaNatura

Semmi baj! Ez amolyan vegasólet, dianatura módra!:) Egyébként én is gondolkodtam, hogy jó lesz-e így a neve,de biztos voltam benne, hogy ha nem helyes a szerkeszt?k kijavítják. Üdv! Dia

Tmea

Ez egy egyszer? babf?zelék, semmi köze a sólethez, de annak ellenére biztos finom lehet...:-)) Minden jót, és finomat! Tímea

Zoli

Kedves Hölgyeim ! Való igaz, hogy ennek annyi a köze az igazi sólethez, hogy ebben is van bab és f?tt tojás. Az eredeti sólet a zsidó konyha alapja. Füstölt, feldarabolt liba alkatrészekb?l ( általában mell és comb ) , szárazbabból ( egy éjszakára beáztatják ) , árpagyöngyb?l ( gersli ) és f?szerekb?l áll. Egyes receptek szerint kemény tojás is kerülhet bele. Lényeg az, hogy általában belülr?l mázas cserépedénybe teszik az összetev?ket, felöntik vízzel, ráteszik a fed?t és a süt?ben legalább három - négy órán keresztül f?zik. Akkor kész, amikor a levét teljesen elf?tte és egy kicsit az alja megpirult. Kiválóan alkalmas a készítéséhez bármilyen h?álló cserépedény.Az ?rségben vett mázas cserépfazékban szoktam készíteni. Szabad t?z mellett is el lehet készíteni t?zálló cserépköcsögben ( Simonkovits Béla fazekasmester, Udvar ), de ez esetben legalább hat órát rá kell szánni, hogy elkészüljön. Megéri, mert nagyon finom lesz. Röviden ennyit a sóletr?l, de jó pár receptet találtok, ha beírjátok a keres?be. Mindenkinek jó sólet f?zést kívánok : Zoli

Törölt felhasználó

Szia Zoli, én nem akartam ennyire részletezni, de pontosan leírtad, mi a sólet. Egy id?ben gyakran csináltam, de macerás így felejt?re tettem. De ett?l függetlenül a a recept alapján a leírt babf?zelék finom lehet, változatlanul ez a véleményem:)

Zoli

Kedves Enda ! Teljesen igazad van, babf?zeléknek biztosan finom. Zoli

DiaNatura

Mélyen tisztelt Hölgyeim és kedves Uram!:) Mindenki megnyugtatására kértem, hogy változtassák meg az étel nevét. A szerkeszt?knek ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy voltak olyan kedvesek és kérésemnek eleget tettek! Der?s napokat kívánok! Üdvözlettel, Dianatura

Törölt felhasználó

Kedves Hozzászólók! A recept címét javítottuk, és örülünk, ha jóindulattal történnek a megszólalások, erre mindenkit kérünk, hogy figyeljen, hiszen itt mindenki szeret f?zni! A további barátságos és segít? megszólalásokban bízva, üdvözlettel, a Szerkeszt?k

tanti

Szegény recept igazán többre érdemes, azok után amit kapott, mert most meg a nyári, könny? ételek közt ajánlják a héten:(:( Ez azért nagyon durva hiba (sztem). Tuti nem csinálom meg, talán ?sszel, télen....most friss zöldbabban tobzódok:)

Filamér

Szerintem is benézték ezúttal a kedves szerkeszt?k, én is azért keveredtem ide, mert "a nyár legjobbjai közötti" címkét kapta recept - azt gondoltam, valami friss, fejtett babféleség elkészítésér?l hallok.... De ez valójában egy igazi, téli, jó kis szárazbabf?zelék :-) Nem baj, eltesszük a receptet decemberre :-)

lupert

Még szerencse, hogy nem púpozott ev?kanál olívaolajat kell hozzá használni :) "4 csapott ek olívaolaj" (bocsánat)

Törölt felhasználó

U ez de jo recept, nem tudom, higy retro-e, en ilyenre nem emlekszem, pedig kellene... :)) de annyira vagyom mindig husmentes laktato vacsira, es ez pont olyan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek