Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék füstölt tarjával

Lencsefőzelék füstölt tarjával
Lencsefőzelék füstölt tarjával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok lencsefőzelék receptet olvastam a könyvekben, interneten. Nem tudtam, melyik lenne a legfinomabb, így inkább elkészítettem a saját verziómat. Mindenkinek ízlett itthon, így hát megmarad ez a receptem. :)

Egyszerűsége miatt szeretem elkészíteni ezt az ételt. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Másnap feltesszük főni a lencsét. Ha forr, leöntjük az első levét és új vizet töltünk rá, belerakjuk a kockára, vagy csíkokra vágott tarját, és a babérlevelet. Majd szórunk rá egy csipetnyi sót.
  3. 20 perc vagy fél óra múlva kóstoljuk meg, hogy megpuhult-e a lencse. Ha igen, készítsük el a rántást: 3-4 ek olajon megpirítjuk a lisztet. Rakunk rá egy kevés pirospaprikát, majd felöntjük tejjel.
  4. Ráöntjük a lencsére, forraljuk egy kicsit és közben belekeverjük az 1 ek mustárt, és egy kevés citromlevet.
  5. Levesszük a tűzről és hagyjuk állni pár percig. Kápiapaprika szeletekkel díszítettem.


 

  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 97 570
elküldve: 16
receptkönyvben: 242
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ammesz

Mióta szakács: 2012.08.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék sertéstarjával, sertéshúsos lencsefőzelék, lencse füstölt sertéstarjával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

747
lencse 500 g
tej 0.5 l
sertéstarja 30 dkg
babérlevél 3 db
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
mustár 1 ek
citromlé 1 ek
1 csipet
fűszerpaprika 0 ízlés szerint