Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös fejtett babfőzelék

Tejfölös fejtett babfőzelék
Tejfölös fejtett babfőzelék
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főzelékimádó Apuskámnak készítettem ebédre. A 9 hónapos kislányom is megkóstolta egy picit, kenyérbél falatkát átittatam vele... Hát imádta! Rendesen őrjöngött érte. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült virslivel, pörkölttel, vagy fasírttal kínálhatjuk. Természetesen frissen fejtett babból az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot felöntjük annyi forró vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje, a babérlevéllel, sóval, és a tárkonnyal fedő alatt félpuhára főzzük.
  2. Az olaj és zsír keverékén megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet. Egy kicsit megpirítjuk, majd a tűzhelyről félrehúzva a pirospaprikával elkeverjük.
  3. A főzőléből 1 merőkanálnyit kiveszünk, majd a rántással elkeverjük, csak ezután tesszük a babhoz. Borsozzuk, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és az ecettel ízesítjük. Készre főzzük.
  4. A legvégén a tejfölt belekeverjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 68
össznézettség: 150 717
elküldve: 10
receptkönyvben: 429
elkészítve: 49/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fejtett babfőzelék tejfölösen, tejfölös babfőzelék, fejtett babfőzelék

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csavez11
Csavez11 Sun, 2017-05-28 21:02

Köszönöm a receptet ! Elkészítettem kicsit sűrűre sikeredett attól függetlenül finom ! Legközelebb is így fogom elkészíteni

margin
margin Mon, 2012-09-17 12:46

Nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet, máskor is el fogom készíteni!

Zseraldina22
Zseraldina22 Fri, 2012-08-31 21:50

Ma elkészítettem és nagyon jól sikerült. A tejfölből én csak 2 evőkanállal tettem, zsír hiányában pedig 4 ek olajat használtam fel. A nem mirelit babot kuktában főztem, (nem áztattam előtte) így gyorsabban elkészült. Köszi a fincsi receptet :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-09-03 13:31

Kedves Zseraldnia22!Természetes olajjal is el lehet késziteni,és bizony frissen fejt babból az igazi:)Nagyon örülök,hogy elnyerte tetszésedet a receptem.Üdv:Mercedes

582
fejtett bab 450 g
babérlevél 3 db
tárkony 1 tk
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
fekete bors 1 tk
ecet 1 ek
mangalica zsír 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint