r
Nosalty Logó

Krémes zöldborsófőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lolacska
Krémes zöldborsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3410 micro
Összesen 191 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13642 micro
Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük.
  2. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá.
  3. Ha megpuhult, és a víz is elpárolgott alóla, rászórunk kb. 2 evőkanálnyi lisztet, és nagyon gyorsan összekeverjük, majd felöntjük kevés tejjel, hogy feloldódjon benne a liszt.
  4. Annyi tejet öntünk innentől fokozatosan hozzá, míg el nem érjük a kívánt állagot.
  5. Forraljuk 1-2 percig a tej hozzáadásától.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 125
  • 7 napos nézettség: 1164
  • Össznézettség: 487511
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Tükörtojással, sült virslivel is kínálhatjuk, de szerintem egy pár darab fasírt sem rontja el...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes zöldborsófőzelék
Lolacska 27 recept

Ez a legegyszerűbb recept, amit ismerek. Lehet sűrűbbre és hígabbra is készíteni, mindenki ízlése szerint. Igazából babaételnek szánom a receptet, 12 hónap felett adható.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Használj inkább sót ételízesít? helyett.

Lolacska

Kedves Clear! Mi ételízesít?vel szeretünk f?zni. Ebb?l is lehet kapni Na glutamát mentest, bio-t, babáknak valót ill. sómentest, illetve el lehet készíteni házilag is, remek receptek vannak fent itt az oldalon! Köszönöm, hogy megtiszteltél hozzászólásoddal.

darvin

Lolácska!Hajrá!Meg?rülök attól,hogy mindenki meg akarja mondani a tutit!

Törölt felhasználó

Már régóta keresek egy jó borsóf?zelék receptet, és most végre megtaláltam! köszönöm:)

Lolacska

Örülök! Jó étvágyat kívánok hozzá! :))

Laudi22

Életem els? f?zeléke, és nagyon finom lett. :) Köszönöm

Lolacska

Nagyon örülök! :)

Törölt felhasználó

Ebben a formában még sosem csináltam borsófözeléket,de mindenképp kipróbálom!Köszönöm az ötletet! :)

Lolacska

Remélem ízleni fog! :)

Lolacska

Remélem ízleni fog! :)

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem és nagyon finom lett!! Köszönjük a receptet!!

Törölt felhasználó

Feln?tteknek is tökéletes! (és finom)

Lilapipacs

Kedves Lolacska! De jó, hogy elmúltam 12 hónapos! ;-) ;-) ;-) Üdvözlettel: G.

shara kán

Nagyon finom volt! :) Még párom is jóíz?en ette, pedig ? nem annyira szereti a borsóf?zeléket. Én annyit módosítottam rajta, hogy a lisztet egy pici tejjel el?re elkevertem csomómentesre és úgy öntöttem a borsóhoz, majd rá a többi tejet. Köszi a receptet.

kimatu

A cukor mikor és hogyan kerül bele?

Kimberly444

Gondolom az ízesítés közben.

Kis Eprecske

Kedves Lolacska, Én cukor nélkül csináltam meg a receptedet, és úgy is nagyon finom lett! :) Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Én már sokszor készítettem, télen fagyasztottból is. Feltét mindig tükörtojás!!

Marika nagyi

Kedves Lolácska! Már régóta f?zök, és nálam a borsó f?zelék mindig cukorral készült. Nem habarom, hanem fehér rántást készítek amire kiskanál cukrot ráteszem és karamellízálom. A családom így szereti. A tiéd is finom lehet, mert a cukor sokat javít az ízén. Gratulálok hozzá, még nagyon sokáig készíts, és hosszú életet kívánok hozzá.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem ezt a receptet, pici változtatással (mert hát ahány ház, annyi szokás :-) ): mivel mirelit borsóm volt, ezért pici oliva olajon kezdtem, víz nélkül párolni a borsót. Én sem használok ételízesít?t, így csak só került bele, meg a receptben ajánlott cukor és petrezselyem ízesítésnek. Szerintem ez egy finom zöldborsó f?zelék! Mondom ezt úgy, hogy egyébként nálunk alapjáraton rántással készül, és nincs benne tej. De hát ahogy a hozzászólásom elején már mondtam: ahány ház, annyi szokás! Van aki a zöldborsó f?zeléket is fokhagymásan készíti, olvastam már ilyet is. Na és?! Aki mereven ragaszkodik az általa megszokotthoz, az ne kísérletezzen meredeken eltér? verzióval, hisz úgy is csalódás lesz a vége. A magam részér?l nagyon köszönöm ezt a receptet, biztosan máskor is el fogom készíteni - számomra üdít? változatosság az általam eddig megszokottól! :-) Csak ajánlani tudom, nem csak babáknak! :-)

Törölt felhasználó

Én egy az egyben szoktam csinálni a borsóf?zeléket, mint te, csak még több cukrot szoktam beletenni. :) Tényleg igaz az, hogy ahány ház, annyi szokás, mert pl. én el nem tudnám képzelni fokhagymásan a borsóf?zeléket, s?t semmilyen hagymával, pedig láttam már ilyen receptet is. Nekem ez az édeskésebb verzió az igazi. :) És én is ételízesít?vel szoktam csinálni. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek