Ezekben a déligyümölcsökben van a legtöbb C-vitamin

Nemcsak nagyon finomak, de szuper egészségesek is. Ezekből egyél a legtöbbet, ha szeretnéd feltölteni a vitaminraktáraidat.

Ebben a különösen nehéz időszakban nagyon fontos, hogy folyamatosan pótold a vitaminraktáraidat. Elengedhetetlen, hogy nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fagyasszunk, lehetőleg olyanokat, amelyeknek idényük van és frissek. Ilyenkor nyilván a citrusfélék kerülnek előtérbe, legalábbis, ami a gyümölcsféléket illeti.

Miért jó a szervezetünknek, ha sok gyümölcsöt eszünk?

Nyilván vannak okok, amelyekkel mindannyian tisztában vagyunk. Ilyen például, hogy anyagcsere-élénkítő és szervezetünk kitűnően hasznosítja a gyümölcsök ásványianyag- és vitamintartalmát. Legtöbbjük sok káliumot, foszfort, kalciumot és magnéziumot tartalmaz, ezek mellett pedig sokuk gazdag vasban és cinkben is. A szervsav- és ásványianyag-tartalomnak köszönhetően anyagcsere-élénkítő és friss közérzetet nyújtó hatásuk is van. Emellett a citrusféléknek, és főleg a kivinek például nagyon magas a C-vitamin-tartalma is, ami hatással van az immunrendszer működésére, és növeli az ellenálló képességünket is.

Mely déligyümölcsökben van a legtöbb C-vitamin?

10 mg/ darab – Banán, avokádó és gránátalma

20 mg / darab – Ananász

40-45 mg / darab – Grapefruit, mandarin, citrom

50 mg / darab – Narancs

85 mg / darab – Kivi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!