Ezekben a déligyümölcsökben van a legtöbb C-vitamin

Nemcsak nagyon finomak, de szuper egészségesek is. Ezekből egyél a legtöbbet, ha szeretnéd feltölteni a vitaminraktáraidat.

Ebben a különösen nehéz időszakban nagyon fontos, hogy folyamatosan pótold a vitaminraktáraidat. Elengedhetetlen, hogy nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fagyasszunk, lehetőleg olyanokat, amelyeknek idényük van és frissek. Ilyenkor nyilván a citrusfélék kerülnek előtérbe, legalábbis, ami a gyümölcsféléket illeti.

Miért jó a szervezetünknek, ha sok gyümölcsöt eszünk?

Nyilván vannak okok, amelyekkel mindannyian tisztában vagyunk. Ilyen például, hogy anyagcsere-élénkítő és szervezetünk kitűnően hasznosítja a gyümölcsök ásványianyag- és vitamintartalmát. Legtöbbjük sok káliumot, foszfort, kalciumot és magnéziumot tartalmaz, ezek mellett pedig sokuk gazdag vasban és cinkben is. A szervsav- és ásványianyag-tartalomnak köszönhetően anyagcsere-élénkítő és friss közérzetet nyújtó hatásuk is van. Emellett a citrusféléknek, és főleg a kivinek például nagyon magas a C-vitamin-tartalma is, ami hatással van az immunrendszer működésére, és növeli az ellenálló képességünket is.

Mely déligyümölcsökben van a legtöbb C-vitamin?

10 mg/ darab – Banán, avokádó és gránátalma

20 mg / darab – Ananász

40-45 mg / darab – Grapefruit, mandarin, citrom

50 mg / darab – Narancs

85 mg / darab – Kivi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...